Nog steeds groot vraagteken: wat was het motief van de gijzelaar in Ede?

gijzelaar ede motief

Omstanders omschreven de man als ‘verward’

Afgelopen zaterdag vond er een gijzeling plaats in een café in Ede. Vier jonge medewerkers van het café werden vastgehouden door de gijzelhouder, maar over het motief wordt maar weinig naar buiten gebracht. Verschillende bronnen bevestigen echter aan De Gelderlander dat de verdachte psychische problemen had. 

Gijzeling in Ede

Zaterdagochtend werden vier personeelsleden van café Petticoat in het centrum van Ede urenlang gegijzeld door een man onder dreiging van messen. Rond 4:30 liep de man het café binnen en liet hij de vier werknemers op de grond zitten. De verdachte liet ze uiteindelijk iets na twaalf uur gaan. Hij werd daarna zelf aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Ook werden de woningen rondom het café heen ontruimd tijdens de gijzeling. De man leek namelijk ook explosieven bij zich te hebben, wat achteraf gelukkig niet het geval bleek te zijn.

Onduidelijk motief

Over het motief wordt vrij weinig naar buiten gebracht. Wel hebben bronnen zich inmiddels uitgesproken over de situatie en over de verdachte. Zo beschrijven zij de man als ‘verward’ met ‘psychische problemen’. En precies in deze toestand zou hij ook het café in zijn gelopen. Naar verluidt was hij zelfs al in behandeling voor zijn psychische problemen. Vorig jaar werd de 28-jarige man al veroordeeld voor een bedreiging.

Verdrietig en woest

De werknemers van het café hadden echter geen idee wie deze man was. Ook volgens de eigenaar zag de man er verward uit. “Hij keek heel levenloos, het was net een pop”, aldus de eigenaar tegen De Telegraaf. Ook vertelde hij verdrietig en woest te zijn op de verdachte. “Als ik de kop van die kerel zie, word ik ontzettend boos. Ik vlieg qua emoties nog alle kanten op.” Erg begrijpelijk!

Lees ook: Ah oh: prijzen van sigaretten fors gestegen

Bron: Metro Nieuws | Beeld: Pexels