Grote blunder in De Slimste Mens

slimste mens

Door een verkeerde promo was de afvaller voor de uitzending al bekend

Kijkers van De Slimste Mens zijn niet te spreken over de NPO. De finaleweek van het populaire programma is gisteren aangebroken, maar door een verkeerd uitgezonden promo wisten veel kijkers vóór de uitzending al wie er zou afvallen. Oeps!

Foutje

Al voor de eerste aflevering van de week zien fans een promofilmpje waarin Philip Freriks zegt: “De kandidaten op de tweede dag van de finaleweek van De Slimste Mens zijn journalist Haroon Ali, acteur en muzikant Guido Spek en presentatrice Quinty Misiedjan.” – waaruit kijkers dus al kunnen opmaken dat kandidaat Erik die maandagavond zou sneuvelen in de quizstrijd tegen Haroon en Guido.

Veel kijkers laten op Twitter weten niet blij te zijn met de fout van de NPO en het programma. “Door een verkeerd promofilmpje voor morgen, weten we dat Erik eruit ligt vanavond. Beetje jammer…”, schrijft iemand. Een ander valt hem bij: “Hij gaat er dus vanavond uit. Mega blunder van #deslimstemens om het verkeerde reclamespotje op de tv te gooien.” 

Publieksfavoriet

Maar of het echt het foutje van de verkeerde promo is waar kijkers teleurgesteld om zijn, is maar de vraag. De kandidaat die afvalt, Erik van Looy, was de afgelopen weken namelijk overduidelijk publieksfavoriet. Erik is De presentator van de Belgische De Slimste Mens, en is in de Nederlandse variant zes keer te zien, waarvan hij twee keer slimste mens van de dag wordt. Kijkers vinden het erg jammer dat juist voor hem het doek viel. “Jammer dat Erik uitgespeeld is. Fijnste kandidaat dit seizoen!”, klinkt het op Twitter.

Lees ook: Beyoncé breekt record: ze is nu de artiest met de meeste Grammy’s

Bron: RTL Boulevard | Beeld: RTL Boulevard