Grote ophef rondom opmerkingen Yvon Jaspers in Boer zoekt Vrouw Europa

Yvon Jaspers

Inmiddels heeft de KRO-NCRV ook gereageerd op de ophef

Na haar vragenvuur op boer Haico in Boer zoekt Vrouw Europa is er veel ophef ontstaan rondom presentatrice Yvon Jaspers. Zo vonden veel kijkers dat de presentatrice ‘gevoelloos’ en ‘gemeen’ overkwam. Ook de KRO-NCRV heeft nu reactie gegeven op de ophef rondom het programma.

Reactie

Veel kijkers vinden dat Yvon Jaspers de 42-jarige boer Haico – die nog nooit een relatie heeft gehad – ‘misbruikte voor sensatie-tv, puur voor de kijkcijfers’. Inmiddels heeft de KRO-NCRV ook gereageerd op de ophef: “In Boer zoekt Vrouw volgen we boeren in hun zoektocht naar de liefde. Ze hebben één wens: het vinden van een maatje voor het leven. Boer zoekt Vrouw is een liefdesprogramma en daarin stellen we al 13 seizoenen boeren persoonlijke vragen over hun liefdesleven.”

Angela de Jong

Niet alleen de kijkers hadden een harde mening over het gedrag van Yvon Jaspers in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen. Ook Angela de Jong – beter bekend als televisierecensent – had haar woordje klaarliggen. Volgens haar leek het alsof de presentatrice ‘in de leer was bij Johan Derksen’. “Ze was er in de meeste gesprekken alleen maar op uit om tot in het detail te horen hoe ervaren de boeren in de liefde zijn”, legt ze daarbij uit.

Ook vond ze het ronduit bizar dat de presentatrice boer Haico min of meer dwong te vertellen dat hij nog maagd was. “Om er daarna de gevoelloze vraag ‘hoe oud ben je?’ uit te gooien, alsof die man een of andere misdaad had begaan in plaats van dat hij gewoon te verlegen is om op een vrouw af te stappen. (…) Wat is de volgende stap? Dat er op de website van Boer zoekt Vrouw voortaan komt te staan dat een deelnemer behalve melkveehouder of akkerbouwer ook maagd is? Als extra pluspunt?” Oei! Wat vind jij van alle ophef?

Lees ook: Na misstanden The Voice twijfelde Martijn Krabbé aan álles

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld