Ha: RTL Weer en Buienradar introduceren een energieweerbericht op tv

zonnepanelen

Duurzaam omgaan met energie is een belangrijk thema voor heel RTL

Op welk moment is de opbrengst van je zonnepanelen het hoogst? Hoe hard waaien de windmolens vandaag en hoeveel energie halen ze binnen? En nog belangrijker: hoe kun je jouw groene stroom het slimst gebruiken? Dit zijn de brandende vragen die vanaf morgen, vrijdag 8 maart, wekelijks worden behandeld in het splinternieuwe Energieweerbericht van RTL Weer en Buienradar.

Energieweerbericht

Vanaf morgen worden kijkers elke vrijdag om 19:55 uur tijdens de live-uitzending van RTL Weer op RTL 4 bijgepraat over de invloed van het weer op onze energievoorziening. En op de app en de website? Daar vind je een nog uitgebreider energieweerbericht vol tips over slim energiegebruik. Maurice Middendorp, RTL Weer-presentator bij Buienradar en mede-initiatiefnemer van dit idee, zegt: “Onze energievoorziening wordt steeds afhankelijker van het weer. Het aandeel wind- en zonne-energie groeit met de dag. Het slim gebruiken en inzetten van energie wordt hierdoor belangrijker en daar praten wij onze kijkers graag over bij.”

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij RTL Nederland. Naast het verminderen van uitstoot bij tv-producties en het hoofdkantoor in Hilversum, introduceren ze nu dus het energieweerbericht. Dit weerbericht geeft niet alleen tips voor het slim gebruiken van groene stroom, maar ook inzicht in hoe het weer de groene energieproductie beïnvloedt. Met actuele weersvoorspellingen en gegevens van leveranciers zoals TenneT en GasUnie, brengt het bericht in kaart waar zonnepanelen het best renderen en wanneer windmolens het meest actief zijn. Super handig!

Positieve reacties

Heleen Ekker, de nieuwe klimaatspecialist van RTL Nieuws, juicht het nieuwe energieweerbericht toe: “Bewust energieverbruik is beter voor het klimaat, ontlast ons energienetwerk en kan voor een deel van de consumenten ook nog eens kosten besparen. Het past bij de missie van RTL Nieuws om kijkers zoveel mogelijk informatie te geven over deze ontwikkelingen, wat dit ook voor hun eigen omgeving betekent én hoe ze er zelf invloed op kunnen hebben.”

Vanaf vrijdag 8 maart maakt het energieweerbericht wekelijks deel uit van het RTL Weer op RTL 4. Het volgt vlak na het RTL Nieuws van 19.30 uur, en is vanaf die datum ook te vinden op de sites en apps van zowel RTL Nieuws als Buienradar.

Lees ook: Sabeau blikt terug op Big Brother-avontuur: ‘Intens was die zeker’

Bron: RTL | Beeld: Pexels