Handig! Netflix komt met déze nieuwe functie

Heb jij deze nieuwe functie al gebruikt?

Altijd leuk, een nieuwigheidje op Netflix. De streamingsdienst komt begin 2021 met een handige functie voor de twijfelkonten onder ons, namelijk een shuffleknop.

Vaarwel keuzestress

Het aanbod van Netflix blijft zich maar uitbreiden. Heb je jezelf eindelijk door je hele kijklijst heen ‘gebingwatcht’, dan zijn er in de tussentijd waarschijnlijk wel weer tientallen nieuwe interessante series, films en documentaires bij gekomen. Zie je door de bomen het bos niet meer? Ben je meer tijd kwijt aan het zoeken van de perfecte serie dan met het kijken zelf? Dan kan de nieuwe functie van Netflix je uit de brand helpen.

Nieuwe shufflefunctie

Het is binnenkort mogelijk om op Netflix een ‘shuffleknop’ voor je te laten bepalen. Klik op ‘shuffle’ en de streamingsdienst schotelt je automatisch een serie voor. Dit gebeurt niet geheel willekeurig. Zo houdt Netflix rekening met je voorkeuren op basis van series en films die je eerder hebt gekeken. Besluiteloos scrollen door het aanbod is daarmee verleden tijd.

Begin 2021

Sommige leden geven aan dat ze knop al hebben, maar niet bij elke Netflix-gebruiker is de functie al te zien. Het is nog niet precies duidelijk wanneer de shuffleknop voor alle abonnees te gebruiken is. In ieder geval is het plan om hem de eerste maanden van 2021 te introduceren.

Lees ook: Eindelijk: WhatsApp krijgt (waarschijnlijk) deze 5 handige functies

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Unsplash