Handig: zó kun je mensen laten pinnen op de vrijmarkt

pinnen vrijmarkt

Geen gedoe meer met wisselgeld

Morgen staat er eindelijk weer een ouderwetse Koningsdag op het programma! En daar hoort natuurlijk een vrijmarkt bij. Op veel plekken in Nederland kun je weer met een kleedje of kraampje gaan zitten om je oude spullen te verkopen. En helemaal anno 2022 kun je mensen nu ook heel makkelijk laten pinnen. Wij vertellen je hoe. 

QR-code

Hoewel de meeste mensen nog ‘ouderwets’ over de vrijmarkt struinen met wat cash op zak, is het natuurlijk ideaal dat je mensen de mogelijkheid kunt bieden om te pinnen. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen, zonder dat je een pinapparaat nodig hebt. Het is eigenlijk heel eenvoudig: je maakt een QR-code aan via Tikkie of de app van jouw bank (vaak heet dit dan een ‘verzoek’ of ‘betaalverzoek’).

Zo werkt het

Heb je een koper die graag wil pinnen? Als je hem of haar de QR-code laat scannen met een smartphone, kunnen ze meteen het juiste bedrag betalen. Kies bij het aanmaken van de code voor de optie dat kopers zelf het bedrag kunnen aanpassen. Zo kunnen jullie het afgesproken bedrag invullen voor de aankoop. Verkoop je een boek voor 2 euro? Dan vul je dat in. Verkoop je een oude gitaar voor 20 euro? Ook dat kun je laten pinnen. Laat kopers steeds de code op je telefoon scannen, of print hem uit en hang hem op in je kraampje. Handig!

Even checken

Vind je het nog spannend om mensen te laten betalen middels een betaalverzoek? Dat snappen wij. Je weet immers niet zeker of het allemaal goed gaat in de hectiek bij je kraam. Het is daarom belangrijk om even je bankrekening te checken nadat de koper heeft betaald. Het geld staat tegenwoordig binnen een paar seconden op je rekening, waardoor je dit heel makkelijk en snel kunt controleren via je eigen bank-app. Zie je nog niks op je eigen rekening – wellicht door extra verkeer op Koningsdag? Dan kun je de koper om een betalingsbevestiging vragen. Zij zien de afschrijving sowieso meteen in hun bankapp.

Kortom: een ideale manier om veilig en snel je oude spullen te verkopen op de vrijmarkt. Veel succes!

Lees ook: Ouderwets gezellig: dit staat er op het programma voor Koningsdag 2022

Bron: Margriet | Beeld: iStock