Handschoenen aan: dit weekend kleine kans op sneeuw

sneeuw

De winter komt eraan!

Zet je schrap, want de winter komt eraan! Vanaf dit weekend is er door de regenbuien heen kans op natte sneeuw. Dat meldt het KNMI vandaag. 

Hersftachtig

Vandaag kunnen we nog genieten van op en top herfstweer, dat wil zeggen: regen, meer regen, en af en toe een beetje zon. Dat wordt vanavond in het zuiden van ons land al anders. Het wordt kouder en in Zeeland kan het vanavond gaan regenen.

Ook in het weekend moet je je warm aankleden als je naar buiten gaat. Het blijft namelijk aan de koude kant met maximaal 9 graden. Gelukkig is de wind wel iets minder krachtig dan vrijdag, waardoor het minder guur en nat aanvoelt. Het weer blijft echter wel wisselvallig en waterkoud. En er is zelfs kans op een beetje sneeuw!

Kans op sneeuw

“Vrijdag een enkele bui en vrij zacht. Zaterdag en mogelijk ook nog daarna grote kans op (vrij) koud weer met in het noordoosten maxima enkele graden boven nul. Hoever zuidwestelijk de kou komt is onzeker. Het blijft wisselvallig met van tijd tot tijd regen, in het weekeinde in het noordoosten een kleine kans op sneeuw”, zo luidt het weerbericht van het KNMI. Dit weekend kun je je sjaal en handschoenen dus prima uit de kast trekken!

Lang houdt dit winterse weer echter niet aan, want volgende week nemen de temperaturen weer toe. Volgende week donderdag zal het overdag weer tot 10 graden zijn overdag en ’s nachts zo’n 5 graden celsius. Pfoe!

Lees ook: Nederlandse economie krimpt, maar ‘geen reden tot paniek’

Bron: KNMI | Beeld: Pexels