Harry Potter-acteur Michael Gambon overleden op 82-jarige leeftijd

Michael Gambon overleden

Hij stond bekend om zijn rol als Albus Perkamentus

Acteur Michael Gambon, de meesten kennen hem als Albus Perkamentus in Harry Potter, is op 82-jarige leeftijd overleden, zo meldt zijn familie afgelopen donderdag aan de Britse media. 

Longontsteking

Gambon was recent opgenomen in het ziekenhuis vanwege een longontsteking, wat hem uiteindelijk fataal werd. De acteur was maar liefst zestig jaar actief in de acteerwereld, en speelde in films als Gosford Park, The Insider en The King’s Speech. Toch kennen de meeste Gambon natuurlijk als Albus Perkamentus in Harry Potter. In de Potter-reeks heeft hij het stokje overgenomen van Richard Harris, die vóór hem het schoolhoofd speelde, maar in 2002 overleed.

Grote pijn

Het was zijn vrouw die afgelopen donderdag het treurige nieuws deelde met de buitenwereld via een statement: “Met grote pijn in het hart moeten we het verlies van Sir Michael Gambon aankondigen. Michael, geliefde echtgenoot en vader, stierf vredig in het ziekenhuis met zijn vrouw Anne en zoon Fergus aan zijn bed na een acute longontsteking. Hij werd 82 jaar.”

Veel celebrity’s reageren geschrokken op het overlijden van Gambon en uiten hun medeleven via social media. Zo reageert Jeremy Clarkson (bekend van Top Gear): “Het doet mij verdriet om te horen dat Michael Gambon is overleden. Hij was enorm grappig en een geweldige gast. We hebben zelfs een bocht naar hem vernoemd”, duidend op zijn bezoekjes in het programma.

Lees ook: Holly Mae Brood over haar rol als Patty Brard: ‘Vind het heel bijzonder’

Bron: AD, NOS | Beeld: NL Beeld