HEMA slaat plank volledig mis met covertekst ‘van speen tot seksspeeltje’

HEMA

De tekst viel bij veel mensen niet in goede aarde

HEMA is flink door het stof gegaan na het uitbrengen van het Baby Magazine. Op de voorpagina van het tijdschrift stond de tekst ‘alles voor jou en je baby: van speen tot seksspeeltje’. Nogal onhandig geformuleerd, vonden veel mensen. En dus haalt HEMA het magazine uit de schappen. 

Zieke combinatie

Sinds het magazine uit is, regent het verontwaardigde reacties op social media. Er wordt gesproken over een “zieke combinatie”, waarbij gedoeld wordt op de link tussen baby’s en seksspeeltjes. “Ze zijn bij de HEMA echt helemaal van de pot gepleurd”, schrijft iemand op X. “Doodziek die nieuwe reclames van de HEMA.”

Onhandige formulering

HEMA heeft vanwege de commotie besloten de verkoop van de tijdschriften stil te zetten. Ook biedt de winkel haar excuus aan. “Door een onhandige formulering hebben we hier de plank volledig misgeslagen”, zegt een woordvoerder tegen NU.nl. “Het was niet handig om op de voorpagina een tekst te zetten die de link legt tussen baby’s en seks.”

Goede bedoelingen

De woordvoerder vertelt dat 95 procent van het blad over baby’s gaat, maar dat een deel ook bedoeld is om jonge ouders een steuntje in de rug te geven. De ondertitel ‘van speen tot seksspeeltje’ was bedoeld om ouders te herinneren ook aan zichzelf te denken na het krijgen van een kindje. Om die reden staan er ook gezichtsmaskers en andere spullen (zoals een seksspeeltje) in het magazine, aldus een woordvoerder.

Hoewel het goed bedoeld was, begrijpt HEMA nu dat de formulering erg onhandig is geweest. Daarom heeft de winkelketen het tijdschrift uit de filialen gehaald.  “We bieden onze oprechte excuses aan.”

Lees ook: Winter Vol Liefdes Edith doet oproep aan mannen ‘met sportieve billen’

Bron: NU.nl | Beeld: NL Beeld