De herfst komt eraan: grote weersomslag verwacht

herfst weeromslag

Deze week dalen de temperaturen en neemt de neerslag toe

De laatste dagen van de zomer hebben we kunnen genieten van heerlijk zonnig weer. Nu is het dan echt gedaan met de warme temperaturen en staat de herfst voor de deur. Vanaf deze week kunnen we te maken krijgen met koeler weer en zal er regelmatig een flinke regenbui vallen.

Zonnige momenten, harde wind

Woensdag kunnen we nog een klein beetje nazomeren. Het wordt bewolkt, maar er zullen ook zonnige momenten zijn en de temperaturen liggen nog tussen de 20 en 24 graden. Wel neemt de wind vanaf woensdag flink toe, waardoor het al snel frisser aanvoelt. Vanaf donderdag breekt de herfst echt aan. De temperatuur daalt en er trekt regen over ons land heen. Daarbij staat een krachtige zuidwestenwind.

Weersomslag in het weekend

Voor wie nog op een zonnig weekend had gehoopt, hebben we slecht nieuws. Vrijdag wordt het maximaal 15 graden en ook de rest van het weekend komen de temperaturen daar niet bovenuit. Vooral in de kustprovincies slaat het herfstweer toe: daar worden hevige regenbuien, stevige winden en zelfs onweer en hagel verwacht. Ook na het weekend blijven het regenachtige weer en de lagere temperaturen aanhouden. Paraplu en winterjas in de aanslag!

Lees ook: Handen uit de mouwen: deze struiken kun je het best snoeien in de herfst

Bron: Weeronline | Beeld: Unsplash