Herfstig weer vandaag: KNMI waarschuwt voor zware windstoten

Er is voor 4 provincies code geel afgegeven

Het duurt niet lang meer voordat de zomer officieel van start gaat, maar daar is vandaag absoluut niets van te zien. Het is fris, het regent pijpenstelen en er worden zware windstoten verwacht. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor vier provincies.

Herfstig weer

Wie zin heeft in zomers weer zal voorlopig nog even geduld moeten hebben. De komende dagen blijven de temperaturen laag en laat de zon zich weinig zien. In plaats daarvan krijgen we veel last van fikse regenbuien. Ook vandaag lijkt het wel herfst: er vallen stevige buien en het waait hard.

Zware windstoten

Het KNMI waarschuwt voor zware windstoten in de middag in Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland en Noord-Brabant. Voor deze provincies is code geel afgegeven. Er worden windstoten van tot wel 100 km/u verwacht. Volgens het KNMI neemt de windkracht in de avond af.

Veel regen

Verder regent het overal in Nederland van tijd tot tijd of zelfs gedurende de hele dag. “Op meerdere plaatsen kan tot de avond 20 tot 30 millimeter regen vallen”, zegt het KNMI. Pas in de tweede helft van de avond nemen de buien in de meeste gebieden af. De temperatuur ligt gemiddeld rond de 13 graden. In het noordoosten kan men ook ’s avonds nog rekenen op de nodige buien. Daar kan het ook nog gaan onweren.

Komende week

Helaas is er nog meer slecht nieuws, want de komende week lijkt het weer er niet bepaald beter op te worden. De hele week wordt er regen verwacht en de temperatuur blijft onder de 20 graden. Alleen op woensdag en donderdag zijn er wat minder buien en laat de zon zich misschien even zien. Dan maar hopen dat de zomer de week erop begint!

Lees ook: Deze dingen moet je nooit schoonmaken met een microvezeldoek

Bron: NU.nl, AD | Beeld: Pexels