Herman van der Zandt gaat de Top 2000 a gogo presenteren

herman-van-der-zandt

We gaan hem samen met Leo Blokhuis bij het programma zien

De NTR meldde gisteravond dat het jaarlijkse muziekprogramma Top 2000 a gogo dit jaar wel doorgaat. Eerder was daar twijfel over, omdat vaste presentator Matthijs van Nieuwkerk voorlopig niet meer op televisie zal verschijnen. Er is echter een vervanger voor hem gevonden. Herman van der Zandt zal het programma dit jaar presenteren, samen met muziekkenner Leo Blokhuis. 

Dezelfde invulling

De afleveringen van Top 2000 a gogo zijn van 26 tot en met 31 december te zien. De invulling van het programma blijft hetzelfde als voorgaande jaren. We gaan verschillende gasten zien die aan de hand van fragmenten de verhalen achter hun favoriete Top 2000-nummers delen. Jaarlijks wordt die hitlijst vanaf Eerste Kerstdag uitgezonden op NPO Radio 2.

Grensoverschrijdend gedrag bij DWDD

Het programma werd jarenlang gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk. Hij kwam onlangs in opspraak vanwege grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van De Wereld Draait Door. De Volkskrant sprak met ruim vijftig voormalig medewerkers van het programma, die vertelden over ‘extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen’. Door de vervelende werkomstandigheden hadden tientallen van hen zich ziekgemeld.

Van Nieuwkerk liet eerder deze week weten dat hij vertrekt bij BNNVARA. Hij maakte voor die zender recentelijk nog programma’s, waaronder Matthijs Gaat Door. Daarnaast werkte hij op freelancebasis voor de NTR. Het is niet bekend of hij op de lange termijn terug zal keren, maar voorlopig is hij niet op televisie te zien. De NPO heeft aangekondigd dat ze onderzoek gaan doen naar de misstanden achter de schermen bij DWDD. Daarbij wordt gekeken naar wat er precies is gebeurd, welke signalen er afgegeven zijn en hoe daarop is gereageerd.

Bekend terrein

Inmiddels is dus bekend dat Herman van der Zandt dit jaar de rol van Van Nieuwkerk overneemt. “De NTR heeft mij gevraagd om voor één keer gastheer te zijn van dit geliefde programma. Dat kan ik moeilijk naast me neerleggen. Het Top 2000 Café is voor mij bekend terrein. Ik heb een brede muzieksmaak, maar ben toch ook vooral een kind van de jaren tachtig. Samen met Leo en de redactie wil ik er een geweldige jaarafsluiting van maken”, aldus Van der Zandt.

Andere uitvoeringen van het programma

We kunnen dit jaar ook kijken naar Top 2000: Untold Stories, waarin Leo blokhuis minidocumentaires presenteert over bekende artiesten en bands. Daarnaast presenteert hij op 24 december Top 2000: De Opening, waarin hij alvast op de hitlijst vooruitblikt. Normaal gesproken kunnen we ook kijken naar de Top 2000 Quiz, maar die gaat dit jaar niet door. Van Nieuwkerk zou dat presenteren en er waren al opnames achter de rug, maar de NTR zegt dat het productioneel niet mogelijk is om het programma af te maken.

Lees ook: Kinderen kunnen geen schoentje meer zetten bij Albert Heijn

Bron: NU.nl | Beeld: BrunoPress