Het Glazen Huis keert na drie jaar terug bij 3FM Serious Request

Het Glazen Huis

En het huis staat dit jaar in…

Het voelt al bijna als nostalgie: Het Glazen Huis. Het hoorde traditiegetrouw bij de jaarlijkse Serious Request-actie van radiozender 3FM. De afgelopen drie jaar hebben we het huis moeten missen, maar dit jaar keert Het Glazen Huis terug! 

 

Het Glazen Huis

Het Glazen Huis hoorde jarenlang bij de jaarlijkse liefdadigheidsactie Serious Request van 3FM. Een aantal radio-dj’s sloten zich een week voor kerst op in het huis, om geld in te zamelen voor het goede doel. De actie was altijd een groot succes, maar sinds 2018 koos de radiozender tóch voor een andere opzet: The Lifeline. Daarbij werd tijdens een wandeltocht geld ingezameld. Dit jaar keert het oude vertrouwde concept echter weer terug.

Goede doel

Het Glazen Huis strijkt dit jaar neer in Amersfoort. Dj’s Sander Hoogendoorn, Frank van der Lende, Jorien Renkema en Rob Janssen gaan van 18 tot en met 24 december dag en nacht plaatjes draaien voor het goede doel. Dit jaar is dat het Wereld Natuur Fonds. “Dit om de ernstig bedreigde regenwouden van Zuid-Amerika te beschermen en te herstellen. Regenwouden die de planeet gezond houden en ons beschermen als een groen schild tegen klimaatverandering”, schrijft 3FM op Instagram. Luisteraars kunnen tegen betaling een liedje aanvragen of zelf een inzamelingsactie starten.

Klimaatverandering

Dit jaar draait dus alles om klimaatverandering. Het Glazen Huis wordt voor de gelegenheid dan ook omgetoverd tot een (symbolische) broeikas, waarin de temperatuur kan stijgen. Het publiek in Amersfoort kan ervoor zorgen dat de temperatuur weer zakt. Dit doen ze door in de bijbehorende kas te werken.

Miljoenen

Met voorgaande editie van Serious Request heeft 3FM al miljoenen euro’s opgehaald. De laatste editie van de liefdadigheidsactie mét Glazen Huis vond plaats in 2017. Toen leverde de actie ruim 5 miljoen euro op. Een stuk lager dan de jaren ervoor, toen werd ieder jaar meer dan 8 miljoen euro opgehaald. Het bedrag is sinds de komst van The Lifeline echter alleen nog maar meer gedaald, tijdens de vorige editie kwamen de dj’s niet verder dan 1,6 miljoen euro – wat alsnog ontzettend veel geld is. Wij zijn benieuwd hoeveel Het Glazen Huis dit jaar oplevert.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NPO 3FM (@npo3fm)

Lees ook: Kijkers verbaasd over ‘jong en verwend’ stel in Kopen zonder Kijken

Bron: RTL Boulevard, Instagram 3FM | Beeld: BrunoPress