Het is officieel: de BBB is in elke provincie de grote winnaar

BBB

Toch is de partijleider over 1 ding niet te spreken

The word is out: de BBB is officieel de allergrootste partij geworden bij de Provinciale Statenverkiezingen, in élke provincie. Partijleider Caroline van der Plas is er natuurlijk laaiend enthousiast over, en schoof afgelopen woensdag aan bij Jinek om over de monsterzege te praten.

Stikstofminister

Hoewel van der Plas enthousiast is over de monsterzege, werd het tijdens de uitzending van Jinek afgelopen woensdagavond al snel duidelijk dat ze niet te spreken is over huidig stikstofminister Christianne van der Wal. De stikstofminister reageerde namelijk niet heel enthousiast op de overwinning van de partij van Van der Plas.

Zo zei Van der Wal dat de provinciebesturen er, onlangs de winst van de BBB, nog steeds vanuit gaan dat ze een groot gedeelte van het stikstofbeleid gaan uitvoeren. “Zonder maatregelen kun je geen vergunningen meer geven”, aldus Van der Wal.

Koud en kil

Van der Plas gaf tijdens de uitzending reactie op de uitspraken van de stikstofminister. “Ik vind dat zó koud, zó kil van de minister”, aldus de BBB-partijleider. Volgens haar is het een voorbeeld ‘dat de trein in Den Haag maar doordendert’. Later was Van der Plas ook te gast bij Op1, waar ze het onderwerp er nog een keertje bij haalde. “De kop wordt zo ver in het zand gestoken, ik dacht dat het niet verder kon, maar het kan.”

Een pas op de plaats

Naast de stikstofminister, haalde Van der Plas ook minister-president Mark Rutte erbij. Zo vindt ze dat Van der Wal en Rutte ‘een pas op de plaats hadden moeten maken’, zich de grote winst van de BBB aan hadden moeten trekken en zouden moeten zeggen dat ‘ze er iets mee moeten’. “De kiezer heeft gesproken”, stelt Van der Plas.

Lees ook: Jonge vrouw die claimt Madeleine McCann te zijn is mogelijk ziek

Bron: Metro Nieuws | Beeld: NL Beeld