Het programma Taarten van Abel krijgt een doorstart

Taarten van Abel

Het gaat verder met een nieuwe presentator

Onlangs kwam er een einde aan een tijdperk; na twintig jaar heeft Siemon de Jong, de presentator van het populaire jeugdprogramma Taarten van Abel, besloten dat het tijd is om wat nieuws te gaan doen. Maarre, niet getreurd, want het programma blijft op de buis!

Doorstart

Eerder liet een woordvoerder van de VPRO weten dat ze nog niet wisten of het programma na het vertrek van Siemon door zou gaan met een andere bakker, of helemaal stopt. Daar komt nu verandering in. Het programma gaat namelijk officieel een doorstart maken.  Onder de voorlopig nieuwe naam Taarten van Babel – en met een nieuwe presentator – is het programma volgend jaar weer op televisie te zien, maakt de VPRO bekend. Ze gaan op zoek naar een nieuw gezicht voor de presentatie.

Taarten van Abel

In maart dit jaar liet Abel weten er mee te stoppen. De presentator heeft zelf besloten om te stoppen met het programma, al kijkt hij er wel met heel veel plezier op terug. “Ik wil mijzelf niet herhalen en ook de magie van het programma niet verliezen. Ik heb veel bijzondere ontmoetingen gehad en mooie gesprekken mogen voeren. Nu heb ik zin om nieuwe dingen te doen”, aldus Siemon.

Fenomeen

In het programma wordt Siemon door een kind uitgenodigd om samen taarten te gaan maken voor een speciaal iemand in hun leven. Maar niet alleen het programma werd razend populair, ook Siemon kan op heel wat credits rekenen. Zo omschreef eindredacteur van de VPRO, Juliëtte Paridon, Siemon als ‘een fenomeen van de Nederlandse televisie’. “Hij zet zichzelf niet op de voorgrond en stelt eenvoudige, concrete vragen. Zo ontstaan de mooiste gesprekken.”

Lees ook: Siemon de Jong stopt na 20 jaar met taarten van Abel

Bron: RTL Boulevard, Archief Tips en Weetjes | Beeld: NL Beeld