Het weer in september: krijgen we nog een mooie nazomer?

weer

Laat de zon zich dan eindelijk van zijn beste kant zien?

Hoewel het nog zomer is, lijkt het al weken op een typische herfst in ons land. In veel plekken in Nederland regent het namelijk behoorlijk vaak en tellen we maar weinig zonnige dagen. Of we komende maand nog enige zomerse dagen kunnen verwachten? We vertellen je de weersvoorspelling van september.

Herfstweer

De zomer duurt officieel nog tot 21 september, maar wellicht heb jij al weken het gevoel dat het al herfst is. We hebben namelijk niet echt een lekkere zomer gehad tot nu toe. Johhny Willemsen, meteoroloog bij Weeronline, vertelt aan Indebuurt dat we ons hierbij moeten neerleggen, want de komende maand kunnen we waarschijnlijk niet rekenen op heel zomerse temperaturen.

Redelijk droog

“Het weer in september wordt waarschijnlijk zoals je mag verwachten. Dat betekent dat de temperaturen rond de 20 graden zullen zijn”, vertelt de meteoroloog. Het is daarom ook verstandig om een paraplu bij de hand te houden wanneer je erop uit gaat. “Normaal gesproken is september redelijk droog. Dat zal dit jaar niet anders zijn. Natuurlijk valt af en toe een bui, maar niet meer dan gebruikelijk”, legt hij uit.

Nazomer?

De eerste week van september zal echter nog wel enigszins als zomer voelen. De zon is dan vaak aanwezig en het zal ongeveer 20 graden worden. In de tweede week zal de zon iets minder vaak tevoorschijn komen en wordt het weer wat wisselvalliger, met temperaturen rond de 16 tot 18 graden. In de derde week laat de zon zich nog even van haar beste kant zien, om in de vierde week naar verwachting nauwelijks voelbaar te zijn. Het zal dus niet écht koud worden, maar van een echte nazomer kunnen we helaas ook niet spreken. Heel jammer!

Lees ook: Dit is waarom de hitte vaak blijft hangen na een regenbui

Bron: Margriet | Beeld: Pexels