Het wordt vandaag een heldere, zonnige, maar koude dag

koude dag

Kleed je maar warm aan vandaag!

Nu we het koude weer allemaal een beetje hebben geaccepteerd, kunnen we ons gaan opmaken voor de aankomende maanden. Weer.nl meldt namelijk dat het nog wel eventjes koud blijft, zo ook vandaag. Maar deze maandag begint wel met een positieve noot: koud, maar met een heerlijk zonnetje.

Opklaringen

Deze ochtend begint het met wat mist op enkele plaatsen, maar vanuit het zuiden breekt het wolkendek steeds meer open. Wel kan het matig gaan vriezen op sommige plekken waar brede opklaringen zijn. Lokaal kan dat wel oplopen tot -7 graden Celsius in het zuidoosten. Woon jij in een gebied waar de bewolking afgelopen nacht is blijven hangen, dan is de kans groot dat het kwik tussen de 0 en -2 graden is.

Middag

Vanmiddag is er gelukkig veel ruimte voor zon. Maar woon je in Groningen? Dan moet je er rekening mee houden dat de wolkenvelden aan het einde van de middag pas verdwijnen. Ook komt daar de middagtemperatuur zo rond het vriespunt uit, terwijl het in het rest van het land blijft hangen op zo’n 1 á 2 graden.

Vanavond en vannacht

Ook vanavond en vannacht blijft het mooi helder en staat er weinig wind. Hierdoor koelt het wel snel af. Het gaat matig tot lokaal streng vriezen met temperaturen tussen de -6 en -10. Op enkele plekken kan dit zelfs -11 worden. En let op: op verschillende plekken in het land kan er (dichte) mist ontstaan. Wees dus voorzichtig!

Lees ook: Dit zijn toeslagen die je op dit moment misschien misloopt

Bron: Weer.nl | Beeld: Unsplash, Izzy Park