Het wordt warm tijdens de jaarwisseling

 

 jaarwisseling

Op sommige plekken zelfs 15 graden

Een witte kerst hadden we bij lange na niet, en net als vorig jaar lijkt het er ook op dat het komende jaarwisseling erg warm wordt voor de tijd van het jaar. Zowel op oudjaarsdag als op 1 januari komt de temperatuur zeker boven de 10 graden uit. Op sommige plaatsen kan het zelfs 15 graden worden. 

Vorig jaar warmste jaarwisseling

Volgens Weeronline was de vorige jaarwisseling met 14,4 graden in De Bilt de warmste ooit. Komend weekend is het gemiddeld slechts een graadje kouder. We gaan dus een zachte jaarwisseling tegemoet. Minder goed nieuws is dat er veel regen voorspeld wordt. Of het rond middernacht wel droog blijft, kan Weeronline nog niet zeggen. Daar is het nog te vroeg voor.

Zowel positief als negatief nieuws

Voor de vuurwerkliefhebbers in ons land is het weerbericht voor oud en nieuw zowel positief als negatief gestemd. De kans is groot dat de wind ervoor zorgt dat de kruitdampen niet als een misdeken in de lucht blijven hangen, waardoor we het vuurwerk goed kunnen zien. Het waait ook niet zo hard dat vuurwerkshows in gevaar kunnen komen. Wel wordt verwacht dat er wat neerslag zal vallen tijdens oud en nieuw.

Paraplu mee deze week

De dagen tot de jaarwisseling zullen iets koeler zijn, met zo’n 9 tot 12 graden. Er wordt ook veel regen verwacht deze week, dus houd de paraplu in de aanslag!

Lees ook: Noodhulp voor met sneeuw bedolven staat New York

Bron: AD | Beeld, Unsplash, Artem Kniaz