Het wordt weer ‘ongewoon warm’ de aankomende dagen

warm

De temperaturen gaan stijgen!

Als we Weer.nl mogen geloven, gaat het de komende dagen ‘ongewoon warm’ worden voor de tijd van het jaar. In het zuiden gaan de dagelijkse temperaturen zelfs weer oplopen tot twintig graden.

Warme lucht

Vanaf donderdag dringt de warme lucht ons land binnen. En dat was vanochtend al te merken! In het noorden startte de dag namelijk met heel wat zonnestralen, maar het bleef in de rest van het land helaas nog aardig bewolkt. Als we kijken naar de tweede helft van de ochtend gaat het regenen in het zuiden, en bereidt dat zich uit over het hele land.

Warmere temperaturen

De hevige buien trekken met name van het zuidwesten naar het noorden toe, en het lijkt in de rest van Nederland wat minder hard te gaan regenen. Houd daarbij wel rekening met hier en daar wat onweersbuien. En hoewel er dus flink wat buien voorbij kunnen komen, blijven de temperaturen alsnog boven de tien graden. Zo komt de temperatuur in het noorden uit op zo’n 14 graden en in het zuiden op 20 graden.

Tweede helft middag

In de tweede helft van de middag gaat het stoppen met regenen in het zuiden en in het midden van het land. En voor de mensen in het noorden niet getreurd: later op de dag houdt de regen ook daar op. De zon komt zelfs een paar keer om de hoek kijken, maar ook blijven er helaas wat (stapel)wolken in de lucht hangen.

De rest van de week

Als we kijken naar morgen, valt er met name in het zuidoosten een bui. Gelukkig blijft het in de rest van het land droog en komt de zon regelmatig door. Morgen zullen we temperaturen zien van tussen de 17 en 20 graden, wat erg zacht is voor deze tijd van het jaar.

Verder wordt het een erg zonnig en warm weekend, naast dat er zondag lokaal nog wel een bui kan gaan vallen. De temperaturen variëren op zaterdag tussen 16 en 19 graden en op zondag tussen 17 tot 21 graden. Ook als we kijken naar volgende week, houden de warmere temperaturen aan.

Lees ook: Greenpeace pleit voor een verbod op privévluchten

Bron: Hart van Nederland | Beeld: Pixabay