Hevige buien en onweer: KNMI kondigt code geel af

onweer

Na zonneschijn komt regen

Na een aantal prachtige dagen keert moeder natuur ons de rug toe. Er staat namelijk flink wat onweer en regen op de planning en het KNMI kondigt vanaf donderdagavond code geel af. Dus, geniet nog maar even van het zonnetje nu het nog kan. 

Warme dagen

Nadat we wekenlang te maken hadden met buien, koude temperaturen en grijze dagen, was afgelopen dinsdag de eerste officiële zomerse dag van 2021. Niet gek dat terrassen en parken tjokvol enthousiaste zonaanbidders zaten, aangezien ook de coronaregels inmiddels versoepeld zijn. Helaas waren deze zonnige dagen maar van korte duur, aangezien we vanaf vanavond te maken krijgen met onheilspellend weer. Vooral in het zuiden van het land kunnen de eerste onweersbuien optreden.

Onheilspellend weer

Hoewel we vandaag en morgen nog wel te maken hebben met warme temperaturen tussen de 25 en 29 graden, wordt er ook flink wat onheilspellend weer verwacht. Vanaf vrijdag staat ons namelijk onweer te wachten. Voor Brabant en andere oostelijke provincies kondigt het KNMI vanaf donderdagmiddag en -avond code geel af. Hierbij worden namelijk plaatselijke buien met hagel en mogelijk windstoten tot 60 kilometer per uur verwacht. Volgens Weerplaza zijn deze hevige voorspellingen vooral erg plaatselijk, zo kan het ene dorp rekenen op wateroverlast, terwijl het andere dorp hier niets van merkt.

Beter nieuws

Of we na deze hevige buien en onweer weer te maken krijgen met slecht weer? Absoluut niet! Het westen ontglipt waarschijnlijk de hevige weersvoorspellingen en krijgt dit weekend te maken met temperaturen tussen de 23 en 26 graden. In de rest van Nederland blijft het gedurende het weekend wisselvallig, maar zullen de temperaturen niet enorm dalen. Na het weekend zullen we te maken krijgen met temperaturen tussen de 20 en 25 graden. En dat is prima terrasweer!

Waar of niet: kun je ziek worden van de airconditioning?

Bron: Metronieuws | Beeld: Pexels