Hier vind je het goedkoopste tankstation van Nederland

tankstation

Hier kun je voor iets minder tanken

Wie regelmatig met de auto ergens heenrijdt, zal het niet zijn ontgaan: de benzineprijzen rijzen de pan uit. De gemiddelde prijs voor een liter is inmiddels helaas overal in het land boven de 2 euro. Waar je nou het goedkoopst tankt? In een aantal plaatsen.

Prijsstijging

De snelle prijsstijging van brandstof heeft te maken met de steeds hogere olieprijzen. Dat betekent slecht nieuws voor mensen aan de pomp. De prijs van een liter benzine is inmiddels al gestegen naar 2,347 euro per liter. Zelfs voor een liter diesel betaal je tegenwoordig al meer dan 2 euro. Naast de stijgende olieprijzen heeft ook de oorlog in Oekraïne invloed op de brandstofprijzen in Nederland. De extreem snelle prijsverhogingen zijn dan ook al bijna twee weken gaande. Dat zorgde soms voor lange rijen bij tankstations, waar mensen nog snel ‘goedkope’ brandstof willen inslaan.

Door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne zijn de – toch al hoge – olieprijzen op de wereldmarkt in hoog tempo nog verder gestegen. Handelaren vrezen daardoor voor verstoringen van de grote Russische olieleveringen aan de markt. Het gevolg? Steeds hogere brandstofprijzen. Wij vrezen dan ook dat we het voorlopig met deze hoge prijzen moeten doen bij het tankstation.

Goedkoopste opties

Waar je nog wel iets goedkoper kunt tanken? Dat zal zijn bij de tankstation Makro in Amsterdam. Daar betaal je nu 2.07 euro voor een liter Euro95. Op de tweede plek staat nu de Fieten Olie-pomp in Oude Pekela met 2,08 euro per liter. Daarna volgen de Makro’s in Best en Delft, de Fieten Olie-pomp in Peize en de Tango in Oude Pekela met 2,09 euro per liter. Tanken onder de 2 euro zit er helaas dus niet in op dit moment.

Lees ook: Benzineprijzen stijgen vandaag opnieuw naar recordhoogte

Bron: Hart van Nederland | Beeld: Unsplash