Hierom kun je geen Nederlandse films streamen buiten Europa

streamen

Hoe zit dat?

Ook wanneer je lekker ver weg op vakantie bent, wil je soms eventjes ontspannen met een fijne serie of film. Wil je net je favoriete aflevering van Gooische Vrouwen aanzetten, blijkt dat je buiten Europa geen Nederlandse films en series kunt streamen. Hoe zit dit eigenlijk?

Buiten Europa

Waarschijnlijk heb je tijdens een vakantie in Spanje of Frankrijk lekker naar je favoriete series op Netflix of Videoland kunnen kijken. Maar wanneer je buiten Europa komt, verandert het aanbod van de streamingdiensten. Videoland is zelfs helemaal niet beschikbaar buiten de EU. Dit heeft te maken met uitzendrechten, die programma’s blokkeren wanneer je niet in Europa bent.

VPN-verbinding

De meeste mensen kennen het trucje wel waarbij je gebruikmaakt van een VPN om content te streamen die eigenlijk niet beschikbaar is op jouw locatie. Met een VPN kun je doen alsof je bijvoorbeeld in Amerika bent, waardoor je toegang krijgt tot het Amerikaanse aanbod op Netflix. Handig!

Helaas werkt dit trucje niet voor Nederlandse content op Netflix. Op de website is namelijk te lezen dat je met zo’n verbinding alleen films en series kunt kijken waarvoor ze wereldwijde rechten hebben. Dus het aanbod zal door de VPN niet veranderen wat betreft Nederlandse series of films.

Downloaden

Maar niet getreurd! Er is een manier om deze regels te omzeilen. Dat kun je doen door voordat je uit Nederland vertrekt de afleveringen van je favoriete serie te downloaden. Wanneer je een abonnement hebt op streamingdiensten zoals Netflix en Videoland, kun je een aantal programma’s en series downloaden in de app. Ze komen dan in je account te staan, en zo kun je offline toch van de afleveringen genieten. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Lees ook: Actrices gezocht voor de drie prinsesjes in serie Máxima

Bron: Radar | Beeld: Pexels / Karolina Kaboompics