Vrouw vraagt om raad: ‘Hoe zorg ik ervoor dat mijn vriend volwassener wordt?’

vriend volwassen

‘Hoe zorg ik ervoor dat hij voor zichzelf, maar ook voor mij wil zorgen?’

Puck* en haar partner Kevin zijn inmiddels zo’n twee jaar samen. Ze hebben een rocky road gehad, maar het gaat steeds een beetje beter. Echter, begint Puck zich toch steeds meer te ergeren aan haar vriend. Zo vindt ze dat hij niet volwassen wordt. Op Reddit vraagt ze daarom ook om advies. 

Problemen

“Kevin heeft altijd al een probleem gehad met het respecteren van andere vrouwen”, begint Puck haar verhaal. “Het kan te maken hebben met zijn autisme, maar het was soms wel echt extreem. Ik worstel ook met autisme, maar hij slikt medicatie en ik niet. Momenteel zit hij ook in therapie om eraan te werken.”

“Toch hebben we na een aantal rocky jaren, onze relatie verbeterd. Zo heeft hij een stuk meer respect voor mij gekregen, en gaat het redelijk rustig. Toch merk ik nu nog een ander probleem: hij heeft moeite met volwassen worden.”

Gamen, gamen, gamen

Puck gaat verder met: “We wonen inmiddels samen. Maar sinds dat we samenwonen heb ik veel last van flauwvallen en paniekaanvallen. Ik ben er zelfs voor opgenomen in het ziekenhuis. Ik kan dus moeilijk voor mezelf zorgen op dit moment, maar dat ziet Kevin niet in. Hij heeft echt moeite met dingen doen in het huishouden.”

“Als ik hem niet smeek of ruzie met hem maak om het huishouden, doet hij niks”, gaat ze verder. “We wonen in een klein appartement, dus alles is binnen een uurtje schoon. Ook kookt hij niet, tenzij ik er ruzie om maak. Daarnaast moet ik hem precies vertellen wat hij moet doen en dat we groente moeten eten om gezond te blijven. Toch zou hij het liefst elke dag kiezen voor een magnetronmaaltijd.”

Volwassen worden

Puck legt uit dat Kevin elke dag wel zo’n zeven uur lang aan het gamen is. “Het gaat boven alles. Ook boven mij. Een tijdje geleden had ik mijn verstandskies laten trekken, waardoor ik hem vroeg om wat vloeibaar eten voor me te halen. Echter, veranderde hij dat ritje van tien minuten, naar een ritje van dertig minuten, omdat hij nog Pokémons wilde vangen. Het maakte hem dan ook niet uit dat ik honger had en heel veel pijn had.”

“Alles wordt verwaarloosd in huis door die domme games. Hij wil niet douchen, geen tandenpoetsen en ook zijn medicijnen niet meer innemen. Hij wil alleen maar gamen. Ik voel me daarom ook net zijn moeder”, gaat ze verder. “Ik maak hem wakker, smeek hem om zijn medicijnen te nemen, en zeg dat hij moet douchen en zijn tandenpoetsen. Ik wil hem echt wel helpen om volwassen te worden, maar ik weet niet meer wat ik moet doen. Ik voel me hulpeloos. Hoe zorg ik ervoor dat hij voor zichzelf, maar ook voor mij wil zorgen?” Wat zou jij adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam ThrowRARareRes.

Lees ook: Claire kreeg een hele dure ketting cadeau: ‘Ze wil hem terug’

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock