Hartverscheurend: hond wordt levend begraven, maar weet zichzelf uit het graf te graven

De gezonde Duitse herder werd levend door zijn baasjes begraven, maar wist zichzelf op miraculeuze wijze uit te graven

Mensen die hun huisdier in het bos aan een boom vastbinden en er vandoor gaan: het is gewoon niet te bevatten. In Rusland vond echter een nog afschuwelijker tafereel plaats: daar werd een hond levend begraven, maar gelukkig wist het dier zichzelf uit het graf te graven.

Gedumpt

Automobilist Olga Lystseva kwam tijdens haar autorit een uitgeputte Duitse herder tegen die langzaam langs een snelweg in Rusland stompelde. In eerste instantie reed de automobilist door, maar besloot toch om terug te gaan voor de hond, die op dat moment uitgeput en nat langs de weg was gaan liggen. De hond bleek gedumpt te zijn door zijn baasjes.

‘Ongezond’

Olga nam de Duitse herder mee en bracht hem naar een hondenasiel en daar ontdekten de medewerkers het kwaad dat de viervoeter was aangedaan. De manager van het hondenasiel wist de baasjes van het dier op te sporen en zij verklaarden dat de hond ‘ongezond’ was. 

Spuitje en levend begraven

De eigenaren van de hond, die Kiryusha bleek te heten, gaven toe dat ze de hond een injectie hadden gegeven die hem fataal had moeten zijn. Op de poot van de herdershond was een kaalgeschoren plek te zien waar het stel de dosis aanbracht. Daarna besloten de eigenaren om de hond te begraven.

Ondervoed

Nadat een dierenarts de hond had onderzocht, kwam aan het licht dat de hond helemaal niet ongezond was. Het enige waar de viervoeter aan leed was ondervoeding. Nadat het dierenasiel de eigenaren van Kiryusha hiermee confronteerden, zeiden ze dat ze ‘een fout’ hadden gemaakt en boden ze hun excuses aan.

Nieuw huis

De herdershond ging gelukkig niet meer met het stel mee naar huis, maar bleef in het dierenasiel tot er een ander baasje voor de viervoeter werd gevonden. Inmiddels is de hond ondergebracht bij een lokaal en liefdevol gezin.

Lees ook: Handig! Zo voelt je hond zich minder eenzaam als hij alleen thuis is

Bron: Metro UK | Beeld: Unsplash, Alejo Pugliese