Hartverscheurend: hond wacht in ziekenhuis op overleden baas

De trouwe viervoeter wacht al maanden in het ziekenhuis op zijn baas

Het is hartverwarmend én hartverscheurend hoe trouw een hond aan zijn baasje kan zijn. In Wuhan wacht een hond al drie maanden op de terugkeer van zijn baas, die inmiddels is overleden. Dit droevige verhaal laat zien wat een bijzondere band er tussen huisdier en baasje kan bestaan.

Ziekenhuis

Het huisdier kwam in februari met zijn baasje mee naar het ziekenhuis. Vijf dagen na de ziekenhuisopname overleed de baas van de hond, een oudere inwoner van de stad Wuhan, aan het coronavirus. Het beestje wilde het ziekenhuis daarna echter niet verlaten. De trouwe viervoeter bleef in de wachtkamer van het ziekenhuis op de terugkeer van zijn metgezel wachten.

Xiao Bao

Medewerkers van het ziekenhuis namen de zorg van het hondje op zich en noemden hem ‘Xiao Bao’, Chinees voor ‘kleine schat.’ Pas na het einde van de lockdown in de stad Wuhan verliet de hond de wachtkamer. Wel bleef de 7-jarige viervoeter nog in het ziekenhuis rondlopen. Daar werd hij opgevangen door de eigenaar van het ziekenhuiswinkeltje, die ook merkte hoe trouw de hond was: “Hij verliet nooit het ziekenhuis. Het was hartverwarmend, en zo loyaal. Iedere ochtend als ik de winkel opende, was Xiao Bao daar op me aan het wachten.”

Dierenasiel

De loyale hond bleef weigeren om te vertrekken. Zelfs toen hij een keer ver weg van het ziekenhuis werd afgezet, wist de slimme hond zijn weg terug de vinden. Tot eind mei, drie maanden na het overlijden van zijn baasje, bleef de trouwe Xiao Bao wachten in het ziekenhuis. Op een gegeven moment kwamen er klachten van patiënten over de aanwezigheid van de hond en is Xiao Bao naar een dierenopvang gebracht. Daar wordt nu een nieuw huis voor hem gezocht.

Lees ook: Marechaussee vindt hondje in prullenbak op luchthaven Schiphol

Bron: RTL Boulevard, Twitter Hans Solo | Beeld: Unsplash