Honderden meldingen over oorsuizen en duizeligheid na vaccinatie

oorsuizen-na-vaccinatie

Meer dan vierduizend meldingen gingen over duizeligheid

Het Nederlandse bijwerkingencentrum Lareb heeft verschillende meldingen binnengekregen van bijwerkingen na een coronavaccinatie. Zo hadden ruim zeshonderd mensen last van oorsuizen na vaccinatie en vierduizend mensen meldden dat zij duizeligheid ervoeren. 

Oorsuizen

Het Nederlandse bijwerkingencentrum Lareb krijgt alle meldingen binnen die mensen maken na hun coronavaccinatie. Volgens Lareb hebben sommige mensen na vaccinatie last gehad van oorsuizen, zowel voor een korte tijd als een langere periode. Wat voor soort oorsuizen dit zijn, is niet bekend.

Duizeligheid

Naast oorsuizen zijn er ook meldingen gedaan over duizeligheid na een vaccinatie. Hier kwamen meer dan vierduizend meldingen van binnen. Er zijn geen gegevens over in wat voor mate of vorm de duizeligheid komt.

Bijwerkingen

Beide meldingen hebben betrekking op alle vier de coronavaccinaties, maar is er geen exacte onderverdeling. Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) in Amsterdam liet al eerder weten dat het coronavaccin van Janssen kan leiden tot oorsuizen en duizeligheid. Deze bijwerkingen stonden alleen nog niet in de bijsluiter, ondanks dat EMA hier wel voor pleit. Duizeligheid staat al wel in de bijsluiter van Pfizer/BioNTech, AstraZeneca en Moderna, maar oorsuizen weer niet. Lareb geeft de meldingen door aan het EMA.

Lees ook: In augustus kunnen alle Nederlanders twee gratis zelftesten bestellen

Bron: Hart van Nederland | Beeld: Pexels