Huh: dronken automobilist zet hond achter stuur na aanhouding

hond

Dit heb je nog nooit gezien

Een automobilist uit het Amerikaanse Colorado had een slim trucje bedacht om onder een boete uit te komen. Hij wisselde bij de aanhouding snel van stoel met zijn hond, maar daar trapte de politie niet in.

Dronken achter het stuur

In Colorado werd een man aangehouden wegens te hard rijden en een te hoog alcoholpromillage. Hij had alleen niet door dat de politie zijn actie had gezien. Agenten zagen de man namelijk door de auto kruipen om te wisselen van stoel en zijn hond achter het stuur te zetten. Toen de man werd aangehouden, wilde hij laten blijken dat hij écht niet achter het stuur zat door aan de kant van de bijrijdersstoel uit te stappen.

De man werd aangesproken door de agenten en merkten al gauw dat hij een flinke slok alcohol op had. Toen de agenten hem vroegen hoeveel alcohol hij had gedronken, trok de man een sprintje. Hij werd alleen na twintig meter al ingehaald door de politie, de actie was dus zonder succes. De politie van Springfield laat op Facebook weten dat de man al twee arrestatiebevelen had in Pueblo. Dit keer was de man verdwaald in Springfield toen hij van Las Animas naar Pueblo wilde rijden.

Achter de tralies

De man werd gearresteerd op verdenking van te hard rijden en vluchten voor de politie en tevens rijden onder invloed (alcohol/drugs). Terwijl zijn baasje achter de tralies zit vertelt de politie met een grap dat de hond alleen met een waarschuwing vrijkomt. Het hondje is aan een kennis gegeven om voor het dier te zorgen.

Lees ook: Oudste hond ooit dit weekend 31 jaar geworden

Bron: Linda | Beeld: Pexels