Let op: iDeal verdwijnt binnenkort

iDeal verdwijnt

De vervanger van de betalingstool zou het betalers nóg makkelijker moeten maken

Nu we anno 2024 meer online shoppen dan fysiek in de winkels langsgaan, is iDeal niet meer weg te denken. Toch moeten we ons eraan geloven dat de handige betaaltool binnenkort verdwijnt. Maar niet getreurd, het is niet wat je denkt! 

iDeal

We maakten in 2005 al kennis met de betalingstool iDeal. En hoewel we het eerst niet vaak gebruikten, kunnen we er nu niet meer zonder. Inmiddels werken er dan ook zo’n 300.000 webwinkels samen met de betalingstool én worden er per dag zo’n 3,5 miljoen iDeal-betalingen gedaan.

In 2023 werd het online betalingsysteem overgenomen door het European Payments Initiative (EPI), waardoor er grote veranderingen aan zitten te komen. EPI lanceert namelijk een nieuw betalingsysteem: Wero. Dit zou in de toekomst de vervanger zijn van iDeal.

Veranderingen

Frankrijk en Duitsland zijn de eerste landen die de nieuwe online betalingstool mogen uitproberen, waardoor we in Nederland nog niet hoeven te vrezen voor de verdwijning van iDeal. Wel moeten gebruikers er rekening mee houden dat iDeal vanaf half april al een transformatie ondergaat. Toch betekent dat niet dat de tool snel wordt vervangen. Naar verluidt duurt het nog tot 2026 voordat we Wero ook in Nederland gaan gebruiken.

De eerste veranderingen vinden echter deze maand al plaats, zo schreven we net. Deze veranderingen zullen ervoor zorgen dat online betalingen makkelijker gaan, dankzij een profiel voor de gebruikers. Daarnaast kun je je bezorgadres opslaan, zodat betalingen sneller gaan. In de toekomst zal iDeal ook zorgen voor een snellere betaling. Het wordt ons dus allemaal een stukje makkelijker gemaakt. Ook best fijn, toch?

Lees ook: Feit: het is steeds moeilijker om een passend energiecontract te vinden

Bron: Metro Nieuws | Beeld: Pexels

Array