‘Ik ben erachter gekomen dat de beste vriend van mijn vriendin verliefd is op haar’

vriend

‘Ik wil niet continu met haar beste vriend moeten concurreren’

Landon* en zijn vriendin zijn nog maar een paar maanden samen. Hij heeft het leuk met haar, maar hij voelt zich ook vaak ongemakkelijk. Dit komt door de beste vriend van Landons vriendin. Die wil namelijk wel erg graag bij zijn vriendin in de buurt zijn… Op Reddit vraagt Landon aan de lezers wat hij moet doen. 

Duidelijke signalen

“Mijn vriendin en ik zijn nu ongeveer vier maanden samen. Ik heb haar beste vriend nog maar twee keer ontmoet, maar toch weet ik zeker dat hij verliefd is op mijn vriendin”, begint Landon zijn verhaal. “Hoe hij reageert op wat ze zegt, hoe hij naar haar kijkt… Ook het feit dat hij altijd bereid is om zijn plannen af te zeggen als zij voorstelt samen iets te gaan doen, is voor mij een duidelijk teken. Mijn vriendin en hij hebben elkaar tijdens hun studie leren kennen. Ze hebben destijds zes maanden een relatie gehad, maar dat liep op de klippen. Ze besloten dat ze beter vrienden konden zijn.”

Rampzalig etentje

Er knaagt dus continu iets bij Landon. “Het belangrijkste bewijs voor mijn vermoeden heb ik gisteravond gezien. We gingen met z’n vieren naar een Indiaas restaurant: hij, zijn vriendin, mijn vriendin en ik. We bestelden allemaal vis. Hij is enorm lang bezig geweest om de vis van mijn vriendin in kleine porties te snijden, zodat zij het makkelijker zou kunnen eten.” Toch een beetje vreemd… of niet? “Tuurlijk, het zou kunnen dat het alleen vriendelijk bedoeld was en dat ik het moet zien als een teken van vriendschap. Wat ik echter raar vond, was dat hij het niet voor zijn eigen vriendin deed. Zij had ook moeite met de grote hoeveelheid vis, maar daar keek hij niet naar om”, schrijft Landon.