‘Ik kreeg mijn moeder haar trouwjurk, maar mijn zus eist ‘m op’

trouwjurk

‘Ik mag niet meer op de bruiloft komen als ik haar de jurk niet geef’

De moeder van Keiko* heeft in het verleden haar trouwjurk aangeboden aan Keiko’s oudere zus Naomi, maar omdat zij altijd heeft gezegd dat ze die jurk niet wilde dragen, heeft hun moeder ‘m aan Keiko gegeven. Nu Naomi gaat trouwen, vraagt ze aan Keiko of ze de trouwjurk niet alsnog mag dragen tijdens de bruiloft, maar Keiko weigert. Op Reddit vraagt ze advies.

Cape

“Onze moeder is op dit moment niet in beeld, omdat ze ernstig ziek is”, begint Keiko haar verhaal. “Maar toen ze trouwde droeg ze een prachtige jurk met een soort roodkapje-achtige witte cape, waar ze gehaakte vlinders en bloemen op had bevestigd.” Keiko is er altijd weg van geweest en hun moeder maakte al snel duidelijk dat ze graag wilde dat één van de zussen de jurk zou dragen. Omdat Naomi ouder was, kreeg zij de jurk eerst aangeboden. “Ze heeft als tiener al gezegd hoe lelijk ze het ding vond en dat als ze ooit zou trouwen, ze een zwarte of rode nieuwe jurk zou willen, en zeker niet een tweedehandse.” Hun moeder heeft het nog een paar keer geprobeerd, maar Naomi wees haar telkens af.

“Dus gaf mijn moeder ‘m aan mij. Nu ze niet meer in beeld is, is het het meest waardevolle kledingstuk dat ik heb.” Keiko is op dit moment ‘super single’, maar wil ooit wel trouwen, al ziet ze dat nog niet binnenkort gebeuren.

‘Something borrowed’

Een week geleden kwam Naomi samen met haar verloofde langs bij Keiko, omdat ze haar wat wilde vragen. “Ze was erg bot en vroeg gelijk naar de trouwjurk. Het was nog steeds niet haar favoriete stijl, maar omdat onze moeder het heeft gedragen, wilde ze hem graag aan. Ze zei dat het haar ‘something borrowed‘ kon zijn, want ze wilde het alleen van me lenen.”

Verder lezen? Klik dan door naar de volgende pagina.