IKEA kondigt veiligheidswaarschuwing voor espressomaker af

IKEA

De machine kan openbarsten en brandwonden veroorzaken

Soms gaat er tijdens de productie van apparaten nog weleens iets mis, zo ook tijdens een machine van IKEA. De Zweedse winkelketen heeft een waarschuwing afgekondigd voor een espressomaker. Volgens de winkel zou de machine kunnen openbarsten en brandwonden kunnen veroorzaken.

Terugbrengen naar de winkel

Op hun website laat IKEA weten dat de espressomaker enige mankementen bevat. Het gaat specifiek om de METTALLISK espressomachine met roestvrijstalen veiligheidsventiel en datumstempels van 2040 tot 2204. De winkel roept klanten op de machine niet meer te gebruiken en terug te brengen naar de winkel. Klanten kunnen dan het aankoopbedrag terugkrijgen.

Gevaarlijk

“Veiligheid heeft bij IKEA de allerhoogste prioriteit”, schrijft IKEA bij het bericht op de site. “Om de productveiligheid te garanderen, zijn alle IKEA-producten getest en voldoen deze aan de geldende normen en wetgeving. Desondanks zijn er meldingen binnengekomen over het openbarsten van de espressomaker bij het gebruik ervan, met mogelijk brandwonden als gevolg.” Of er ook mensen gewond zijn geraakt door het gebruik van de machine, is niet bekend.

Andere espressomakers van IKEA vallen niet onder deze terugroepactie en kunnen nog wel gewoon gebruikt worden. De winkel verontschuldigt zich verder nog voor het eventuele ongemak.

Lees ook: IKEA wordt duurder: prijzen worden met 9 procent verhoogd

Bron: IKEA | Beeld: Pexels