IKEA roept dit product per direct terug wegens kans op brandwonden

IKEA

Het kan voor gevaarlijke situaties zorgen

IKEA is een van onze lievelingswinkels. Je kunt er van alles kopen. Van kleine hebbedingetjes tot je droombank.  Toch slaat ook IKEA de plank weleens mis. Zo verkopen ze sinds 2020 een product waarmee je – zo blijkt nu – het risico loopt op elektrische schokken en brandwonden. Dit product wordt per direct uit de schappen gehaald.

Gevaarlijke USB-lader

Het gaat om een USB-lader met de naam ÅSKSTROM. De ÅSKSTROM 40W USB-lader wordt verkocht sinds april 2020 en heeft modelnummer ICPSWS-40-1 en artikelnummer 50461193. Beide vind je op de achterkant van het product.

Door slijtage van de stroomkabel is het mogelijk dat je bij het gebruiken van de oplader een elektrische schok krijgt en is er risico op brandwonden. IKEA heeft een aantal meldingen ontvangen van deze gevaarlijke slijtage en heeft besloten het product per direct uit de schappen te halen om meer ongelukken te voorkomen.

Heb jij er één?

Ben jij in het bezit van zo’n USB-lader? Gebruik deze dan niet meer en breng het product terug naar een IKEA filiaal bij jou in de buurt. Je krijgt het volledige aankoopbedrag terug. Je hebt geen kassabon nodig en er is geen tijdslimiet waarbinnen dit product moet worden teruggebracht voor terugbetaling.

Meer weten? Voor meer informatie over de terugroepactie van de ÅSKSTROM USB-lader kun je contact opnemen met de klantenservice van IKEA op telefoonnummer 050 – 711 1267.

Lees ook: Grappig testje: er bestaat een IKEA woordenboek! Dit betekent jouw favoriete IKEA item

Bron: Productwaarschuwing.nl | Beeld: Pexels