Veiligheidswaarschuwing: IKEA roept verscheidene serviessets terug

IKEA

Check meteen jouw IKEA-servies

Fouten maken is menselijk en tijdens de productie van artikelen gaat weleens iets mis. Zo ook tijdens de productie van bepaald IKEA-servies.

HEROISK en TALRIKA

Het Zweedse warenhuis roept momenteel twee serviessets terug. Het gaat om de sets HEROISK en TALRIKA. IKEA verzoekt haar klanten om deze producten niet meer te gebruiken en terug te brengen naar de winkel.

Producten

De teruggeroepen serviessets blijken niet veilig te zijn. De sets kunnen breken en wanneer warm eten of drinken wordt genuttigd, kan het breken van het product voor brandwonden zorgen. Het gaat om HEROISK borden, schalen en bekers en om de TALRIKA borden, schalen en bekers.

Brandwonden

“Al onze producten zijn getest en voldoen aan de geldende normen en wetgeving. Desondanks hebben we meldingen ontvangen dat de producten kunnen breken en daardoor in combinatie met verhit eten en drinken mogelijk brandwonden kunnen veroorzaken”, heeft IKEA laten weten in een statement op de website.

Gedupeerden kunnen de producten, ook zonder kassabon, terugbrengen naar het dichtstbijzijnde IKEA-filiaal. Daar krijgen zij hun volledig aankoopbedrag terug.

IKEA servies

Lees ook: Terugroepactie: kruik kan brandwonden veroorzaken

Bron: IKEA | Beeld: IKEA, Pexels, Alexander Isreb