Ilse: ‘Mijn baas praat over zijn werknemers in zijn eigen podcast

baas afterwork podcast

‘Hij zei in de podcast dat ik een ‘verborgen talent’ had en dat ik hem dat niet vertelde, omdat ik niet ‘versierd wilde worden’

Ilse* loopt al een tijdje stage bij een marketingbedrijf waar ze het erg naar haar zin heeft. Totdat haar vriend ineens vertelde dat hij een podcast aan het luisteren was van haar baas waar hij praat over zijn personeel. Ilse kon haar oren niet geloven en beluisterde de podcast. Op Reddit doet ze geschrokken haar verhaal.

Afterwork-podcast

“Allereerst: nee, je leest de titel niet verkeerd”, begint Ilse haar verhaal. “Ik dacht echt dat mijn vriend me in de maling nam toen hij het aan mij vertelde.” Ilse haar vriend kwam er namelijk nog niet zo heel lang geleden achter dat haar baas een podcast heeft waar hij praat over zijn personeel. “En ook ik kwam daarin naar voren”, schrijft Ilse.

“Om te beginnen bij het begin: ik loop al een aantal maanden stage bij een marketingbedrijf. Daarnaast ga ik nog naar school, dus ik ben er niet altijd. Ik heb het er erg naar mijn zin en mijn collega’s zijn ook allemaal superaardig”, aldus Ilse. “Maar sinds ik weet dat mijn baas een ‘afterwork-podcast’ heeft, kijk ik toch anders naar het bedrijf”, geeft ze toe.

Werkverhalen

“De podcast is van mijn baas Bart en zijn vriend Peter. In zijn podcast praat ‘ie (gelukkig) niet alleen maar over zijn personeel, maar ook over zijn interesses (sport, politiek, etc.). Wel zit er een rubriek in de podcast genaamd ‘werkverhalen’. Mijn vriend liet een aantal dingen horen van deze ‘verhalen’.”

Ilse schrijft dat haar baas het had over een werkneemster die met zwangerschapsverlof ging en dat er een meisje kwam die haar tijdelijk verving. Hij maakte grappen over dat meisje en noemde haar zelfs ‘gek’ en ‘raar’. Maar ook begon hij over Ilse.