Van luizenmoeder naar voetbalouders: Ilse Warringa werkt aan nieuwe komische serie

Ilse Warringa

De nieuwe serie gaat over het schaamteloze gedrag van ouders rondom het amateurvoetbalteam van hun kids

We kennen Ilse Warringa van haar rol als juf Ank in de serie Luizenmoeder, maar de actrice heeft meer in haar mars. Zo werkt ze momenteel samen met producent Hollands Licht aan een nieuwe komische dramaserie over voetbalouders. 

Werken aan nieuwe serie

Ilse heeft de handen ineengeslagen met Hollands Licht voor een nieuwe dramaserie. Hiervoor is de actrice in haar pen geklommen, zij zal het script namelijk schrijven. Ook zal ze de nieuwe serie over voetbalouders regisseren. Of Ilse zelf ook een rolletje gaat vertolken is nog niet bekend.

Plot

Wat we kunnen verwachten van de dramaserie? “De schaamteloze wijze waarop ouders zich gedragen rondom het amateurvoetbalteam van hun ouders”, zo omschrijven de makers het. De serie gaat over Lilian en haar getalenteerde zoontje Levi. De twee zijn nieuw bij de lokale voetbalclub en Lilian heeft wat moeite met de botte omgangsvormen van de voorzitter, trainer, coach en kantinejuffrouw. En dan zijn daar natuurlijk ook nog de andere (behoorlijk fanatieke) voetbalouders.

Voetbalkind

Ilse Warringa is goed bekend in het wereldje van het amateurvoetbal. Van kinds af aan stond ze al langs de lijn. “Vroeger om mijn vader en broer aan te moedigen en nu vanwege mijn fanatieke voetballende kinderen, die mij onlangs nog een schreeuw- en juichverbod opgelden”, vertelt de scriptschrijver. Ilse schreef al over deze voetbalperikelen in columns voor het blad Hard Gras. Toen producent Maarten van Dijk van Hollands Licht het las, ging er lampje bij hem branden. “Ik las de eerste column en dacht: dit is een serie. Ouders langs de lijn van hun kroost is zo herkenbaar en zo’n schat aan komische, pijnlijke en ontroerende verhalen.”

Lees ook: Luizenmoeder-basisschool tegen de vlakte: einde van De Klimop

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress