In augustus kunnen alle Nederlanders twee gratis zelftesten bestellen

Gratis-zelftesten-Nederlanders
Vanaf dinsdag valt bij iedereen een brief op de mat 

Een zelftest is een makkelijke en snelle manier om te controleren of je corona hebt. Het demissionair kabinet biedt daarom aan alle Nederlanders twee gratis zelftesten aan. Dit aanbod geldt alleen in de maand augustus. 

Twee gratis zelftesten

Vanaf dinsdag krijgen alle Nederlanders een brief met een code voor twee gratis zelftesten. Bestel je de test? Dan worden die binnen anderhalve week bezorgd. Voor scholieren en studenten is het mogelijk om de gratis zelftest via hun school, universiteit of andere opleiding te vragen. Er worden twee zelftesten beschikbaar gesteld. Als je er meer nodig hebt, dan kun je die kopen bij de drogist, apotheek of supermarkt.

Demissionaire kabinet

Het demissionaire kabinet hoopt dat de zelftesten goed benut worden. “Testen blijft belangrijk want zonder dat je het zelf weet, kun je andere mensen besmetten met het coronavirus, ook als je geen klachten hebt”, legt het ministerie van Volksgezondheid uit. Heb je wel klachten, dan kun je je gratis laten testen op een GGD-testlocatie.

Stijging aantal coronabesmettingen

Het demissionaire kabinet probeert met deze actie om de stijgingen van het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames na de zomervakantie te beperken. Dit was vorig jaar namelijk ook aan de orde. Om dit te voorkomen, roept het kabinet Nederlanders op om vooral te testen voordat ze naar gelegenheden gaan waarbij ze in contact komen met andere mensen.

Lees ook: Corona gehad? Dan kan je intelligentie zijn aangetast

Bron: Nu.nl | Beeld: Unsplash, Annie Spratt