In deze stad mag men in 2023 The Passion organiseren

the-passion

Het wordt weer een heel spektakel!

Volgend jaar vindt de dertiende editie van het KRO-NCRV-programma The Passion plaats.  Dat programma wordt ieder jaar op een andere locatie opgenomen. Deze keer is een Friese stad de gelukkige.

Voor het eerst weer met publiek

The Passion wordt ieder jaar opgenomen en uitgezonden op Witte Donderdag, vlak voor Pasen. Volgend jaar valt Witte Donderdag op 6 april. De Friese stad Harlingen is uitgekozen om als locatie te fungeren. De organisatie van het stuk wordt gepland door KRO-NCRV en de Protestantse Kerk in Nederland. Het is voor het eerst in een aantal jaar dat er publiek bij aanwezig mag zijn. Wie de diverse rollen in het stuk gaan vervullen, is echter nog niet bekendgemaakt. Daar horen we begin volgend jaar meer over.

Eeuwenoud verhaal

Peter Kuipers, directievoorzitter bij KRO-NCRV, vindt het “belangrijk dat we het eeuwenoude paasverhaal blijven vertellen, in een modern jasje met actuele elementen.” Volgens hem maakt de KRO-NCRV programma’s en initiatieven waarin liefde voor de mensen om je heen een grote rol speelt. “The Passion is daar een mooi voorbeeld van en maakt duidelijk dat het paasverhaal over Jezus, dat bijna 2000 jaar oud is, nog steeds actueel is.”

Lees ook: Steeds meer jongeren wereldwijd lopen risico op gehoorverlies

Bron: NU.nl | Beeld: BrunoPress