Foutje: inbrekers kraken nepkluis van escaperoom

inbrekers escaperoom

In de kluis lagen geen waardevolle spullen, maar raadsels verstopt

Bij een escaperoom is het de kunst om zo snel mogelijk je weg naar buiten te vinden, maar deze inbrekers in Utrecht leken het verkeerd te hebben begrepen. Zij drongen het pand juist binnen en troffen daar een kluis aan…

Inbraak

De inbrekers wilden hun slag slaan bij Escaperoom Mysterium in Utrecht. Normaal gesproken laten mensen zich daar juist insluiten om door middel van raadsels, puzzels en codes hun weg naar buiten te vinden. Iets van grote waarde zul je daarbinnen niet snel aantreffen, al hadden de inbrekers het gemunt op een antieke kluis.

Geen goud, maar raadsels

“De inbrekers hebben het dit keer vooral moeilijk gehad met de antieke kluis waarvan de sleutel gewoon om de hoek was verstopt. Wat een sukkels. In zo’n kluis vind je geen goud maar raadsels”, vertelt eigenaar Anna-Maria Giannattasio aan AD. Waarschijnlijk niet helemaal wat de dieven verwacht hadden…

Vernieling en verdriet

Wel wisten de inbrekers een dure fotocamera, tien euro kasgeld, frisdrank en snoep mee te nemen. Volgens Giannattasio helpt dat zeker niet mee in deze toch al moeilijke tijden: “Zo’n laffe actie in moeilijke Covid-tijden levert ons alleen maar vernieling en verdriet op.”

Ontsnappen

Erg snugger vindt Giannattasio de dieven die de nepkluis probeerden te kraken dan ook zeker niet. “Ik ben trouwens wel benieuwd of die prutsers überhaupt wel zouden kunnen ontsnappen als ze als gast binnen waren. Maar 60 procent van de bezoekers van onze escaperoom ontsnapt en dit waren zeker geen slimmeriken.”

Lees ook: Met deze 6 tips houd je inbrekers buiten de deur

Bron: AD | Beeld: Unsplash, Georg Bommeli