Indrukwekkende rouwadvertenties Peter R. de Vries: ‘Pap, het komt goed!’

Peter R. de Vries

Zijn kinderen en ex-vrouw hebben een paginagrote advertentie geplaatst in de Volkskrant, het AD en Trouw

Het hele land staat stil bij de dood van Peter R. de Vries. Vorige week dinsdag werd hij in het centrum van Amsterdam neergeschoten en inmiddels is Nederlands bekendste journalist aan zijn verwondingen bezweken. Vandaag staan de kranten vol rouwberichten, waarvan een paginagrote advertentie in de Volkskrant, het AD en Trouw nog wel het meeste indruk maakt.

‘Pap, het komt goed!’

De advertentie is een initiatief van Peters ex-vrouw en kinderen en begint met de zin: ‘On bended knee is no way to be free’, Peters levensmotto. Hij had de tekst zelfs op zijn lichaam getatoeëerd. Verder wordt zijn manier van leven omschreven als ‘onbevreesd’ en ‘strijdbaar’, en is onderaan de zin ‘Pap, het komt goed!’ geplaatst. Al met al een indrukwekkend bericht van degenen die het dichtstbij hem stonden.

Andere berichten

Maar niet alleen de Volkskrant, het AD en Trouw plaatsten rouwadvertenties, eigenlijk besteden bijna alle grote kranten wel aandacht aan het overlijden van Peter R. de Vries. Een van die berichten is speciaal namens bijna vijftig nieuwsredacties. Deze is ondertekend door alle hoofdredacteuren en geplaatst in tal van kranten, regionale bladen, op websites en op social media.

Met deze speciale gezamenlijke rouwadvertentie wil de journalistiek als geheel een signaal afgeven, aldus ANP-hoofdredacteur Freek Staps tegen de NOS. “Peter R. de Vries had meerdere rollen, een daarvan was journalist. Die zijn we nu verloren en daar staan we als hele Nederlandse nieuwsjournalistiek bij stil. Hoe pluriform de pers ook is, in Peter herkenden we allemaal iets.”

Lees ook: RTL Boulevard maakt indruk op Nederland met emotionele uitzending

Bron: NOS | Beeld: EM-Press/Patrick van Emst / Brunopress.nl