ING heeft onterecht geld afgeschreven bij een groep klanten

geld

‘Zowel bij mij als mijn dochter is 450 euro onterecht afgeschreven’, aldus een klant

Afgelopen vrijdag kreeg een aantal klanten van ING ineens een onaangename verrassing. Er was geld van hun rekening afgeschreven, terwijl dat niet de bedoeling was. In sommige gevallen ging het om behoorlijke bedragen.

Technische storing

Ineens verscheen het tussen de transacties: een afschrift van de ING, onder de noemer “kosten contante storting”. Bij sommige klanten ging het om 6 euro, bij anderen werd er een veelvoud van dat bedrag afgeschreven. Volgens ING was er sprake van een technische storing. “We werken sinds afgelopen vrijdag keihard aan een oplossing. Voor donderdag zullen wij de getroffen klanten vergoeden. Uiteraard vinden we deze situatie heel vervelend en bieden wij onze excuses aan”, aldus de woordvoerder van de bank. “We doen er alles aan om de komende dagen de kosten van de gedupeerde klanten te vergoeden. Het heeft onze hoogste prioriteit dit te herstellen.” Hoeveel er in totaal onterecht is afgeschreven bij de klanten, wil de woordvoerder niet zeggen.

Boze reacties

ING heeft toegezegd dat alle gedupeerden vóór donderdag hun geld terugkrijgen. Daar zit geen compensatie bij, wat bij veel klanten voor ergernis zorgt. Op de website allestoringen.nl stromen berichten binnen. Iemand schrijft dat er “zomaar 1000 euro weg is”. Een ander schrijft “Zowel bij mij als bij mijn dochter van 5 is ruim 450 euro onterecht afgeschreven. Ik vind dat de ING compensatie moet geven.” Ook op Twitter heeft de actie van ING veel boze reacties opgeleverd. Hieronder zie je er een paar:

Lees ook: Nederland scoort dit jaar opvallend laag op persvrijheid

Bron: NU.nl, RTL Nieuws, AD | Beeld: BrunoPress