‘Is het normaal dat mijn man ‘ik hou van je’ tegen een vrouwelijke collega zegt?’

Josephine was in shock toen ze hier achter kwam

Josephine* (29) is al jarenlang samen met haar man Stefan (29), en de twee kennen elkaar echt door en door. Tenminste, dat is wat Josephine dacht. Want haar man blijkt nu ineens wel héél close te zijn met een van zijn vrouwelijke collega’s. Zo close zelfs, dat de twee regelmatig ‘ik hou van je’ tegen elkaar zeggen. Wat moet ze hiervan denken?

Vrouwelijke collega

Vandaag werd er onverwachts bij Stefan en Josephine aangebeld. Daar stond Floor, een vriendin die Stefan kent van werk. “Ze had hulp nodig met haar auto”, verklaart Josephine. Floor vertelde dat ze hier was omdat ze verder niet echt vrienden heeft, maar blijkbaar is Stefan voor haar een soort broer/beste vriend. En dat verbaasde Josephine nogal: “Mijn man heeft het echt bijna nooit over haar, dus ik vond het vrij bijzonder dat ze dat zei.”

Ik hou van je

Stefan nodigde Floor uit om binnen te komen, en stelde de twee vrouwen aan elkaar voor. “Het was best een aardige meid”, vertelt Josephine, “maar ze had wel wat verhalen waar ik me extreem ongemakkelijk bij voelde.” Zo vertelde Floor haar lachend dat sommige mensen op werk dachten dat zij en Stefan een stel waren. “Blijkbaar was er zelfs een collega naar haar toegekomen om te vertellen dat hij getrouwd is”, aldus Josephine.

Wat moest ze hier in vredesnaam van denken? Josephine besloot kalm te blijven, en aan Floor te vragen waarom hun collega’s dat dachten. Maar die vertelde heel nonchalant dat zij en Stefan elkaar de hele dag opzoeken en zelfs dingen als ‘ik hou van je’ tegen elkaar zeggen. “Ik was helemaal in shock”, vertelt Josephine. “Mijn man is heel introvert, en hij zegt dat nog niet eens tegen zijn familie. Echt alleen tegen mij.”

Floor vervolgde dat zij en Stefan urenlang met elkaar kunnen praten over van alles en nog wat, en dat ze altijd bij hem terecht kan. “Ze had het er zelfs over dat mijn man haar regelmatig komt helpen met schoonmaken of met haar auto”, zegt Josephine. “En daar snap ik ook al niks van, want ik moet het hem echt 5 keer vragen als ik hulp nodig heb in het huishouden.”

Ongemakkelijk

Op dat moment leek Stefan een beetje in paniek te raken, en hij wist duidelijk niet echt wat hij moest zeggen. Josephine: “Hij zei alleen dat het allemaal niet zo veel voorstelt, maar toch zat het me niet lekker.”

Later die avond, toen het stel weer met z’n tweetjes was, merkte Josephine dat ze zich een beetje afstandelijk hield van haar man. Maar Stefan deed juist ineens extreem zijn best om haar aandacht te geven. “Hij zei constant dingen als ‘Ik ben zo blij met jou’ of, ‘Voel je je wel lekker? Kan ik wat voor je doen?'”, vertelt ze. “Ik vond dat maar vreemd, want normaal is hij totaal niet zo.”

Josephine heeft nog niks tegen haar man gezegd, maar ze is er wel helemaal ziek van. Ze heeft dan ook geen idee wat ze met de situatie aan moet. “Maak ik dit allemaal te groot? Of is het ook echt verdacht?” Wat zou jij tegen haar zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Scared_Kale2122. 

Lees ook: Sandra: ‘Mijn verloofde heeft nog steeds een tattoo met zijn ex’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels