Italiaanse autovandaal schijnt hond Billy te zijn

autovandaal hond Billy

Het dorpje werd maandenlang geteisterd door een autovandaal die banden lek stak

In het kleine Italiaanse dorpje Vastogiardi, zo’n 200 kilometer van Rome, werden de inwoners maandenlang lastiggevallen door een autovandaal. Zo werden er van juli tot nu, verschillende autobanden lek gestoken. De inwoners konden echter geen dader vinden en konden alleen maar gissen. Tot nu! De Italiaanse autovandaal is namelijk terecht. Enne, het is niet wat de inwoners dachten. De autovandaal is namelijk een hondje, genaamd Billy.¬†

Kapotte autobanden

Inwoners van Vastogiardi waren maandenlang aan het gissen wie de autobanden van hun auto’s lekprikte. Was het een boze maffia baas, of een ruzie in het dorp? De vernielingen werden zelfs zo heftig dat de politie in oktober het aantal patrouilles uitbreidde om als ‘gewone’ burger rond te lopen in het dorp.

Hond Billy

Toch hielp dit allemaal niet en was het een beveiligingscamera die uiteindelijk de autovandaal vast wist te leggen. Persbureau Ansa schrijft: “De hond Billy, die in het dorp woont, zette zijn tanden in meerdere autobanden.”

“We konden maar niet uitvogelen wie toch al die banden lekstak”, legt locoburgemeester Remo Scocchera uit. “Het is een vredig dorp, we wisten dat het niet iemand van buiten kon zijn, omdat we het altijd zien als er vreemden door het dorp komen.” Daarnaast legt Scocchera uit dat er heel veel schade is aangericht door de maanden heen. “Gelukkig is de kwestie opgelost en is de dader niet een bewoner uit het dorp.”

Reden

En hoewel het voor de burgemeester een ‘opluchting’ is, was het wel even schrikken voor de eigenaar van Billy. De kosten van alle nieuwe banden zijn namelijk voor het baasje. Ah oh! Maar waarom zette Billy zijn tanden zo vaak in autobanden? Daar heeft een dierenarts een goede verklaring voor. Billy had namelijk erg veel last van ontstoken tandvlees, waardoor het knagen aan het rubber de pijn van de ontsteking verzachtte.

Lees ook: B&B Vol Liefde Leendert blikt terug op avontuur

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Adobe Stock