Jan Kooijman over GTST-tijd: ‘Ik kon niet genieten van de aandacht’

Jan

Jan heeft van 2009 tot 2012 de rol van Danny mogen vervullen in Nederlands langstlopende serie.

Jan Kooijman kennen de meeste mensen wel als Danny uit Goede Tijden, Slechte Tijden. En hoewel je zou denken dat de acteur wel een beetje kon genieten van de aandacht die hij kreeg, ligt dat toch een tikkeltje anders. Hij kon namelijk helemaal niet zo genieten van het ‘hele circus’. 

Aandacht

“Ik heb wel geleerd dat ik van die mate van aandacht niet echt kan genieten”, laat Jan weten aan het magazine Winq. Toch heeft de acteur geen spijt van zijn rol als Danny in Goede Tijden, Slechte Tijden. “Ik klaag daar niet over, want ik heb er toen bewust voor gekozen en ik heb daar geen moment spijt van”, aldus de acteur. Jan heeft van 2009 tot 2012 de rol van Danny mogen vervullen in Nederlands langstlopende serie.

Kleinere programma’s

Dat de acteur zich meer op zijn gemak voelt bij de ‘kleinere programma’s’ die hij nu maakt, is een ding waar hij duidelijk in is. Jan is al een paar jaar te zien in het programma Hij, zij. En hoewel de wat oudere generatie Jan nog goed kan herkennen als Danny, merkt hij dat de jongere generatie hem daar niet meer van herkent. “Als ik nu word aangesproken op straat of in de sportschool, dan is het vooral vanwege de films die ik daarna maakte. Verliefd op Ibiza, Hartenstraat en Misfit 2 staan op grote streamingplatforms. Zeker Verliefd op Ibiza is een soort cultklassieker waar nog zoveel mensen plezier aan beleven”, laat de acteur weten.

Lees ook: Afscheidsconcert Rob de Nijs was echte tranentrekker

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress