Janny van der Heijden en André van Duin varen deze winter de Elfstedentocht

Het speciale seizoen van Denkend aan Holland staat in het teken van ‘De Tocht der Tochten’

Hijs de zeilen en schenk de glazen vol, deze winter trotseren Janny van der Heijden en André van Duin namelijk het Friese water. In het programma Denkend aan Holland: Elfstedentocht varen ze langs de elf steden van de Elfstedentocht, die in 2022 25 jaar geleden voor het laatst werd verreden. Dit meldt Max Vandaag

It giet oan!

In een speciaal seizoen van Denkend aan Holland gaan we samen met Janny en André de Elfstedentocht langs. Maar dan niet op de schaatsen, maar per boot. Want wat zie je als je de route volgt? En hoe bevalt het varen in de winter? Het wordt een compleet nieuwe ervaring voor het presentatie duo, die ze uiteraard afgaan met een warme muts, warme chocolademelk en Nhaan, de teckel van Janny.

Elf steden

Met het programma zullen ze alle steden langsgaan. Zo beginnen bij Leeuwarden, vervolgens Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker, Dokkum en eindigen weer in Leeuwarden. Of zoals André het noemt: van erwtensoep naar rookworst, en van rookworst naar erwtensoep.

Aan wal

Tijdens het programma zullen Janny en André ook regelmatig aan wal gaan en mooie, historische of interessante plekken bezoeken. Met de culturele kennis van André en culinaire kennis van Janny belooft het een goed gevuld programma te worden.

Normaal seizoen

Het programma zal in de winter te zien zijn op NPO 1. Voor het zover is, kun je eerst nog genieten van een zomers seizoen Denkend aan Holland. Die is vanaf 23 augustus 2021 rond 21:25 uur te zien op NPO 1. Ook zijn ze vanaf 5 september te zien in een speciale All-stars editie van Heel Holland Bakt.

Lees ook: André van Duin openhartig over verlies Martin: ‘Ik huil nog elke dag’

Bron: Max Vandaag | Beeld: MAX/Roland J.Reinders