Jeroen Dijsselbloem is de nieuwe burgemeester van Eindhoven

jeroen-dijsselbloem

Hij is er geboren en getogen

Gisteren is Jeroen Dijsselbloem van de PvdA geïnstalleerd als burgemeester van Eindhoven. De afgelopen zes jaar was John Jorritsma van de VVD daar burgemeester. Hij wilde zijn termijn niet verlengen, dus neemt de in Eindhoven geboren Dijsselbloem het stokje van hem over.

In de stad opgegroeid

Dijsselbloem was eerst minister van Financiën, maar keert voor deze nieuwe functie terug naar zijn geboortegrond. Hij groeide op in Eindhoven en woonde er een groot deel van zijn jeugd. Zijn ouders werkten er allebei in het onderwijs.
Eerder liet Dijsselbloem tijdens een virtuele kennismaking met de gemeenteraad al weten dat hij ‘ontzettend veel zin’ heeft in zijn nieuwe functie. “Ik verheug me het meest om weer onderdeel te zijn van de gemeenschap die Eindhoven is. Ik ga me met hart en ziel inzetten voor de stad, mijn Eindhoven.”

Iedereen moet gezien worden

Ook gisteravond stak Dijsselbloem zijn blijdschap niet onder stoelen of banken. “Ik heb er zin in. We gaan aan de slag”, zei hij na zijn installatie. Hij beschouwt het naar eigen zeggen als zijn belangrijkste opgave om ervoor te zorgen dat mensen zich gezien voelen. “Goed bestuur is niet alleen de zaken op orde houden, of nieuwe plannen uitvoeren. Je moet ook steeds omkijken naar mensen, en waar nodig naast hen staan en blijven staan.”
Bron: NOS | Beeld: BrunoPress