Johan Derksen wil niet mee doen aan De Slimste Mens om deze reden

Johan Derksen

De voetbalanalist ziet het niet zitten om ooit mee te doen

Het nieuwe seizoen van De Slimste Mens is in volle gang en ook over dit seizoen valt er weer veel te zeggen. Iemand die altijd zijn mening klaar heeft op televisie is natuurlijk niemand minder dan Johan Derksen. Of hij mee zou willen doen aan het volgende seizoen van het programma. “Nee”, zo laat hij weten.

Notoire domoor

Gisteravond was Derksen weer te zien in het praatprogramma De Oranjezomer en daarin liet hij duidelijk weten een eventuele deelname aan het NPO2-programma De Slimste Mens niet te zien zitten. “Ik ga niet bij De Slimste Mens zitten”, liet hij weten. “Als het over klassieke muziek gaat en je hebt twaalf vraagjes dan weet ik er niet één. Als je pech hebt weet je helemaal niets. Dan zit je daar als een notoire domoor in die camera te staren.”

Ook niet

Presentatrice Hélène Hendriks lijkt het eens te zijn met Johan. “Ik zou er ook nooit gaan zitten”, zegt ze. René van der Gijp en Wim Kieft slaan een eventueel aanbod ook af als het erop aankomt. “Nee ben je gek joh, natuurlijk niet”, antwoordde René. En Wim Kieft: “Ik hoef ook niet te laten zien hoe intelligent ik ben.” Duidelijk!

Caroline van der Plas

Onlangs had BoerBurgerBeweging oprichtster Caroline van der Plas nog kritiek op het programma om een verwijderd fragment, waarin zij naar eigen eenmansjury Maarten van Rossem wist te verbeteren met betrekking tot het onderwerp D-Day. Nu komt zij toch terug op die uitspraak en geeft ze van Rossem alsnog gelijk. “Ik dacht: ik heb het na de uitzending opgezocht en ik zag dat het ‘Decision-day’ was”, vertelde ze bij Shownieuws. Maar dan lees je weer ergens veel te snel overheen en trek je je conclusies. Daar heb ik wel vaker last van”, reageert van der Plas nu. “Ik heb de indruk gewekt dat ik boos op ze ben en ze iets expres hebben gedaan. Dan vind ik ook dat ik zo sportief moet zijn om dat toe te geven. Bij deze.”

Op dit moment wordt alweer het achttiende seizoen van De Slimste Mens uitgezonden. Het programma is elke werkdag op NPO2 te zien.

Lees ook: Caroline van der Plas over De Slimste Mens: ‘Ik vind dit zo flauw’

Bron: Shownieuws | Beeld: Brunopress