Johnny de Mol keert terug bij HLF8

Johnny

‘Ik vind het heerlijk om weer één of twee avonden terug te zijn’

Johnny de Mol keert vrijdagavond na negen maanden terug bij zijn talkshow HLF8. Eind april legde hij zijn werkzaamheden als presentator neer omdat hij door zijn ex-partner Shima Kaes werd beschuldigd van mishandeling en poging tot doodslag.

Probleem

Sinds april waren het Leonie ter Braak – die later overstapte naar RTL – Hélène Hendriks en Sam Hagens die het stokje van Johnny overnamen. En hoewel het mooi is dat zij de talkshow konden redden, ontstond er toch een probleem. “Hélène Hendriks en Sam Hagens kunnen elk maar twee avonden presenteren”, legde Johnny uit in een interview met De Telegraaf. “En ik doe daarom dus de vijfde avond.”

Nieuwe presentator

Afgelopen donderdag hintte Hagens al op de komst van een ‘nieuwe presentator’. Maar wie die presentator was, daar wilde hij niks over zeggen. “Ik ga niet zeggen wie het is. Dat is een verrassing.”

Nu inmiddels bekend is dat Johnny de Mol terug gaat keren als presentator van HLF8, leek dat vorig jaar oktober nog onmogelijk. Hij liet toentertijd weten dat hij niet meer terug zou keren omdat de aanklachten van zijn ex-partner hem erg zwaar vielen. Hij liet weten dat hij zich volledig wilde richten op zijn welzijn en die van zijn directe omgeving.

Klaar voor

Nu komt de presentator toch terug en zegt hij er helemaal klaar voor te zijn. “Ik vind het heerlijk om weer één of twee avonden terug te zijn. Zo kan ik rustig weer de draad oppakken”, aldus Johnny. Ook Talpa laat weten erg blij te zijn met de terugkeer van de presentator. “In de periode dat Johnny een stap terugdeed om zicht te richten op zijn welzijn en dat van zijn directe omgeving, zijn we met elkaar in gesprek te gaan en hebben hem op een gegeven moment gevraagd de vrijdagavonduitzendingen van HLF8 te presenteren.”

Lees ook: Komiek Stefano Keizers stopt met optreden

Bron: NU.nl, Hart van Nederland | Beeld: BrunoPress