Jonge vrouw die claimt Madeleine McCann te zijn is mogelijk ziek

Julia Wandelt Madeleine McCann

‘De dokter onderzoekt of ze leukemie kan hebben’

De 21-jarige Poolse jonge vrouw Julia Wandelt claimde ongeveer een maand geleden dat zij wel eens de vermiste Madeleine McCann kon zijn. Zo deelde ze op haar Instagram-account veel bewijzen en smeekte ze om een DNA-test. Nu, een aantal weken later, komt er naar buiten dat de 21-jarige wellicht leukemie kan hebben.

DNA-test

Naast de vele fysieke bewijzen dat Julia de vermiste Madeleine McCann wel eens kon zijn, deelde ze met haar volgers dat ze ook een zware en moeilijke jeugd heeft gehad. Zo werd ze misbruikt en begon ze uiteindelijk te twijfelen aan haar afkomst. De zaak wordt nu onderzocht door privé-detective Dr. Fia Johansson, die ook regelde dat er een DNA-test is gekomen voor Julia. Deze DNA-test zal eens en voor altijd vaststellen welke afkomst de 21-jarige heeft.

“We wachten nog steeds op het resultaat van een DNA-test die ons precies zal laten zien wat Julia’s etnische achtergrond is en uit welk land ze komt. Dit soort tests zijn zeer nauwkeurig. Afhankelijk van die resultaten zullen we verder onderzoeken of ze Madeleine, of een ander vermist persoon kan zijn”, legt Dr. Johansson uit.

Leukemie

Maar dat is niet de enige test waar Julia op wacht. Ook heeft ze verschillende gezondheidstesten gedaan, aangezien haar gezondheid verslechterd. De artsen vrezen zelfs dat de jonge vrouw wellicht leukemie kan hebben, zo onthult Dr. Johansson – met toestemming van Julia.

“Voor nu ligt de nadruk op Julia als persoon, en niet op Madeleine”, stelt Dr. Johansson. “Ze heeft een verwaarloosde jeugd gehad, en is veel misbruikt. Haar gezondheid is erg slecht, ze heeft astma en ze heeft veel pijn in haar botten. Ze heeft binnenkort een MRI- en CT-scan vanwege die pijn. Ook haar bloed is abnormaal, dus mijn dokter onderzoekt of ze leukemie kan hebben.”

Liefde en familie

Julie is sinds vorig weekend in de VS, nadat ze in Polen bedreigingen binnenkreeg van verschillende mensen. Dr. Johansson deelt dat de 21-jarige vooral geniet van haar tijd in de VS. “Ondanks wat ze allemaal heeft meegemaakt, is ze heel erg gelukkig hier. Ze is eerlijk gezegd een heel ander persoon.”

Julia verblijft bij Dr. Johansson en haar familie, waar ze met open armen is ontvangen. “Ze zegt dat dit de eerste keer is dat ze liefde ervaart en het gevoel heeft dat ze bij een familie hoort. Ze voelt zich ook een stuk veiliger in de VS.”

Lees ook: Deze acteurs gaan Máxima en Willem-Alexander spelen in nieuwe Videoland-serie

Bron: The Sun | Beeld: NL Beeld