Jongen wordt geschorst door school, maar dan doet een leraar dit!

Leraar-actie-rok

De leraar nam het heft in eigen handen

Tegenwoordig vervagen gendernormen steeds meer en is er geen duidelijke scheidingslijn meer tussen jongens en meisjes. Toch zijn er nog steeds enkele gevallen waarbij iemand wordt gewezen op het overtreden van de gendernormen. Zoals bij het dragen van een rok of jurk. Twee Spaanse leraren ondernamen actie nadat ze hoorden dat een jongen op school om een hele rare reden werd geschorst. 

Gepest om kleding

De leraren Manuel Oerega (37) en Borja Velazquez (36) wisten niet wat ze hoorden toen een jongen gepest werd in de klas. De reden: de jongen droeg een t-shirt met een anime-personage. Omdat zijn klasgenoten hem hiermee hele tijd pestte, besloot de jongen zijn hele outfit te veranderen. Manuel bleef vol verbazing achter en kwam met een plan.

Hele maand mei

De twee leraren besloten vanwege de gepeste jongen om de hele maand mei een rok te dragen. In een bericht op Twitter schrijft Borja: “Een school die onderwijst met respect, diversiteit, co-educatie en tolerantie. Kleed je zoals jij wilt! Wij doen mee met de campagne #laropanotienegenero.” ‘La ropa no tiene genero‘ is Spaans voor ‘kleding heeft geen geslacht’. De reden dat ze voor een rok kozen, had te maken met een ander incident.

Mikel Gómez

Mikel Gómez, een 15-jarige student, droeg een rok naar school en moest volgens een leraar naar de psycholoog. Hij maakte een TikTok-video waarin hij zijn ervaringen deelde en ging hiermee viral. Dit leverde miljoenen views op. Veel mensen waren verbaasd over de reactie van de leraar. Dit zette ook anderen aan toe om rokjes naar school te dragen om de gendernormen aan te pakken.

Met hun actie inspireerden de twee Spaanse leraren een hele hoop mensen. Kijk op de volgende pagina voor de indrukwekkende foto’s!

Pagina 1/2