Jongen gewond door gevaarlijke vuurwerkchallenge op TikTok

vuurwerkchallenge

De TikTok-challenge wordt weer populair nu de jaarwisseling nadert

De app TikTok is erg populair, daar kunnen we niet om heen. Vooral kinderen en jonge tieners gebruiken de app veel, maar dit brengt ook extra risico’s met zich mee. Er gaat nu namelijk een trend op de app viraal waarbij jongeren vuurwerk aansteken en er vervolgens op gaan staan. En dat kan heel gevaarlijk zijn.

Challenge

Op de app steken jongeren massaal een zogeheten flitser (vuurwerk) af. Vervolgens gaan ze erop staan, zodat er een nog hardere knal komt. Dit zorgt ervoor dat veel kinderen gewond raken en brandwonden oplopen. Een jongen uit Ede raakte ernstig gewond door deze TikTok-challenge. Zo zou hij derdegraadsbrandwonden op hebben gelopen.

Gevaarlijk

Het ging mis toen hij op het vuurwerk ging staan en erop stampte. Het vuurwerk bleef aan zijn zool plakken en ging toen af. Het vuurwerk ging dwars door de zool heen en zorgde voor heftige brandwonden, zo meldt Omroep Gelderland. De politie heeft gewaarschuwd voor deze gevaarlijke challenge. Het stunten met vuurwerk is niet alleen illegaal, maar veroorzaakt ook heel veel overlast. Op Instagram hoopt de politie nogmaals de ernst van deze challenge aan te duiden, door een foto van de schoen van het jongetje te delen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Politie Basisteam Ede (@politie_ede)

“Negeer daarom de challenges die je op social media tegenkomt en steek alleen veilig consumentenvuurwerk af tijdens oud en nieuw”, aldus de politie.

Lees ook: Eerste hulp bij een vuurwerkongeluk: dit kun jij doen

Bron: NOS, Omroep Gelderland | Beeld: iStock